DELILI SU ŠKOLSKO DVORIŠTE I ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: U stravičnoj nesreći kod Niša ugašena dva mlada života

tragedija

Foto: Fejsbuk

Životi dva deteta, Marijane Kocić (17) i Alekse Dimitrijević (15) tragično su izgubljeni u nesrećikoja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša.

Marijana je išla u Srednju stručnu školu u Nišu. Pohađala je treći razred. Danas se uspavala, kako se nezvanično saznaje, i propustila je autobus kojim inače ide u školu.

Ušla je u sledeći koji je odvezao u smrt.

Čim su saznali da je Marijana povređena u nesreći koja je potresla Srbiju, njeni drugari su napustili školske klupe i uputili se ka Kliničkom centru. Nadali su se da će njihova drugarica sa kojom su delili i lepe i manje lepe trenutke, preživeti.

“SINOĆ JE OTIŠAO CENTAR MOG UNIVERZUMA” Iznenada umrla supruga poznatog srpskog komičara i voditelja (FOTO)

Nažalost, njen život se ugasio. 

Marijana Kocić Foto: Facebook

Snežana Živković direktorka SSŠ izjavila je saučešće Marijaninoj porodici.

– Mi smo napravili krizni štab koji će u ponedeljak organizovati pomen. Strašna nas je tragedija zadesila. Nema s kim sam od profesora i dece razgovarala, a da mi nije rekao da je bila sjajna devojka i učenica. Njen razred je išao danas prepodne – priča Živkovićeva.

Pored Marijane poginuo je i Aleksa Dimitrijević (15).

Pre samo nekoliko meseci, stupio je na novi put kad je upisao Srednju građevinsku školu u Nišu, a danas se njegov život ugasio. 

Aleksa je bio odličan đak  i delio je školsko dvorište sa Marijanom, jer se njihove dve škole nalaze u istom kompleksu.

Razredna starešina Alekse D. Biljana Milićević je danas posetila niški Klinički centar kad je čula da su njeni učenici bili u autobusu “Niš ekspresa” koji se sudario sa vozom. Na spiskovima povređenih razredna je našla imena njena četiri učenika. Ali jednom dečaku, Aleksi Dimitrijeviću, nisu uspeli da uđu u trag. Tražili su ga i otac i Biljana.

Svi su ih uveravali da je dobro i da je tu negde, piše Blic.

Aleksa Dimitrijević Foto: Facebook

Nažalost, posle nekoliko sati Biljana je saznala najgore. Aleksa je nastradao na mestu nesreće. Nesrećni otac je tek trebalo da bude obavešten da njegov sin više nije među živima.

U sudaru voza i autobusa, pored Marijane Kocić i Alekse Dimitrijevića, poginuli su i Bogomir Lazić (75), Danijela Stanković (48), Nataša Janković (42).

ČUVAO JE HUMKU CARA DUŠANA! Teroristi OVK ubili u najstrašnijim mukama MUČENIKA HARITONA, pa s njegovom glavom igrali fudbal

Zbog velikog broja preminulih i povređenih Gradsko veće je donelo odluku da sutrašnji dan, 22. decembar, proglasi Danom žalosti u Nišu. Sa zastavama na pola koplja iznad gradskih ustanova, bez zabavne i narodne muzike proteći će 22. decembar, kako navode u Kabinetu gradonačelnika, dan nakon tragične nesreće na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)