DEČAK MI JE UMRO PRED OČIMA: Potresna ispovest čoveka koji je preživeo horor na Bulevaru Medijana u Nišu

Niš

Foto: Kurir, Privatna Arhiva

Nišlija Dejan Ilić (48) koji je poginuo 4. januara u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Medijana, kada ga je na trotoaru vozilom “audi” pokosio devetnaestogodišnji Beograđanin Nemanja S., sahranjen je  na Vrežinskom groblju.

Među onima koji su ga ispratili na poslednji počinak bio je i njegov prijatelj Dragan Ognjanović, koji je čudom preživeo tragediju, jer je sa Dejanom šetao Bulevarom Medijana kada je na njih naleteo obesni Beograđanin.

Tada je smrtno stradao i dvanaestogodišnji A. P. koji se u trenutku nesreće nalazio nekoliko desetina metara iza njih.

– Malom Andreju dugujem svoj život, tužno je reći, da nije bilo njega i mene bi danas sahranili kraj mog prijatelja. Taj koji je došao u Niš da pokaže svoj automobil, leteo je ka nama, ja i moj pokojni prijatelj, brat moj, bili smo ispred ovog malog mučenika. Kada je njega udario, puklo je, pa sam se okrenuo i video da se auto kreće bočno prema meni. Pomislio sam da je to za mene „game over“.

PROČITAJTE JOŠ VOZIO MAMIN AUTO VREDAN 60.000 EVRA? Nemanja (19) divljao ulicama, pa “gasom do daske” usmrtio dete i čoveka

To dete je stradalo i tako meni spasilo život. Moj prijatelj je doživeo istu sudbinu, i od tog trenutka meni srce puca….. Suze mi ne prestaju, kako da opišete to stanje kada plačete tri dana i ne možete da spavate. Te slike ne prestaju, Hitna pomoć mi je odmah dala injekciju da bih se smirio, neprestano sam pod jakim lekovima, ali je sve uzalud duša hoće da mi eksplodira – priča duboko potrešeni čovek.ž

Kako kaže Dejan mu je bio više od prijatelja, bili su nerazdvojni godinama, zajedno šetali i pravili planove za sebe i svoje porodice.

 

(Dnevne.rs/Novosti)