DEBEO DOSIJE UBICE IZ VRANJA: Marjan ubio Saru pa sebe, a prvu žrtvu zadavio na groblju

ubica

Foto: MUP

Marjan S. (47), optužen za ubistvo Sare A. na bezinskoj stanici u Vranju 20. februara, izvršio je samoubistvo pucavši u sebe kada ga je policija okružila.

Potraga za njim trajala je dva dana u gradu na jugu, a akcije policije intenzivirale su se nakon dojava Vranjanaca da su ga videli u gradu na šetalištu i kod crkve.

Policija je kasno popodne locirala Marjana S. u šupi jedne porodične kuće i odmah krenula u akciju.

– Brzinom svetlosti je policija bila u našem dvorištu. Jedino što sam u tom trenutku mogla da uradim je da pozovem direktorku škole i da joj tražim da mi decu ne pušta kući. A onda se sve desilo kao u filmu – rekla je žena u čijem dvorištu je ubica pronađen.

PROČITAJTE JOŠ

KORISNICI DRUŠTVENIH MREŽA I DALJE DELE OVAJ URNEBESNI SNIMAK: Bobane, Bobane pomeri BMW! (VIDEO)

Ubio Saru sa šest hitaca

Marjan je Saru ubio na benzinskoj pumpi OMV u Vranju. Kako se saznaje, njih dvoje su sedeli za istim stolom u kafiću u sklopu pumpe tog kobnog 20. februara.

Sa njima za stolom sedeo je još jedan muškarac i zajedno su gledali nešto na telefonima, što su zabeležile i sigurnosne kamere. Nekoliko trenutaka kasnije, dogodilo se brutalno ubistvo.

Sara

Sara Foto: Facebook

– U jednom trenutku osumnjičeni je ustao i iz pištolja u Saru ispalio više hitaca. Prvi podaci ukazuju da je u pitanju šest. Obdukcija će potvrditi tačno koliko – objašnjava izvor blizak istrazi.

U kakvom odnosu su bili Marjan i njegova žrtva Sara za sada nije poznato. U medijima se nagađalo da su bili u vezi, odnosno da je reč o ubistvu iz strasti, ali za sada ne postoje zvanične potvrde da je zaista slučaj.

Zahvaljujući snimcima sa kamera, ubica je brzo identifikovan. Policijska uprava u Vranju objavila je njegovo ime i fotografiju, a ubrzo zatim otkriveno je da je Marjan i ranije činio teška krivična dela, među kojima je i ubistvo.

Prva žrtva – Ankica

Marjan S. udavio je 1998. godine Vranjanku Ankicu Trajković, zbog čega je proveo devet godina iza rešetaka.

PROČITAJTE JOŠ

“DEKA JE SUVI GENIJE”: Način na koji on transportuje OVCE treba da uđe u udžbenike (FOTO)

Svedok Marjanove brutalnosti bio je inženjer drvne industrije u penziji Nikola Stojiljković koji je ispričao kako je Marjan nasrnuo na Ankicu nekoliko meseci pre nego što je ubio.

– Vraćao sam se s posla iz Vladičinog Hana i negde na auto putu videli smo da je zaustavljen saobraćaj. Stao je autobus ispred Moštaničkog polja, ljudi su zabezeknuto gledali u muškarca koji je imao nož u ruci i koji je maltene ženi nabio glavu u oranicu – seća se Nikola.

Tada je iz autobusa izašao granični policajac u civilu i zamolio da mu neko pomogne i krenuo prema žrtvi i njenom napadaču.

– Policajac iz sela Vrbovo obratio mu se iz daljine, govoreći da je iz policije, ali Marjan nije posustajao, naprotiv. U toj gužvi Ankica koju je napao je iskoristila njegovu zbunjenost i pobegla. On je krenuo ka nama, policajac je pucao ispred njegovih nogu, ali ga je metak koji se odbio pogodio. Zanimljivo je da je Ankica tada stala između policajca i svog napadača. Marjan onda nožem ubada sebe u stomak – kaže on.

PROČITAJTE JOŠ

MAKSA LUBURIĆA VELIČAJU U HRVATSKOJ: “ŽIVČANI BOLESNIK” – ubijen je uz psovanje majke ustaške

Prema njegovom svedočenju policajac ga je onda na rukama odneo na auto-put i nekim putničkim vozilom je prevezen do bolnice.

– Marjan se oporavio od povreda do juna ili jula te godine, kada mu je suđeno za pokušaj ubistva. Bio je u duševnoj bolnici, poslat je na posmatranje u Toponicu i čim je izašao iz nje krajem leta ubio je Ankicu. Sačekao je kada se vraćala s posla i udavio je na groblju – kaže Nikola.

Druga žrtva i pobuna u zatvoru

Po izlasku iz zatvora i odslužene kazne za ubostvo Ankice Trajković, Marjan je 2008. godine pokušao da ubije još jednu ženu kod autobuske stanice. Ponovo je osuđen, ovog puta na 10 godina. Međutim, nije izdržao celu kaznu jer je amnestiran, pa mu je kazna smanjena za godinu dana.

U dugačkom dosijeu Marijana S. piše i da je 2000. godine bio je jedan od organizatora pobune zatvorenika u lokalnom zatvoru, ali i još nekoliko imovinskih krivičnih dela, u koja se ubrajaju i krađe, zbog čega je takođe bio u zatvoru.

Na slobodu je izašao u januaru, a već u februaru njegova poslednja žrtva postala je Sara A.

 

(Dnevne.rs/Blic.rs)

Be the first to comment on "DEBEO DOSIJE UBICE IZ VRANJA: Marjan ubio Saru pa sebe, a prvu žrtvu zadavio na groblju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*