ĆORSKOKAK BEZ IZLAZA: Vučić upozorio na katastrofalne posledice ako Kosovo uđe u Interpol

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas predsednika Austrije Aleksandera van der Belena da zvanični Beč bude uzdržaniji i pokuša da sačeka eventualne mogućnosti za kompromisni dogovor o Kosovu i Metohiji, pre svega po pitanju eventualnog prijema Kosova u Interpol, jer bi to značilo otvaranje najmanje dva značajna problema.

– Prvi je što Albanci više neće hteti ni o čemu da razgovaraju, već će samo čekati sledeći korak, a to su OEBS i UN. Biće na političkim krilima i neće želeti kompromisno rešenje. Srbija neće podleći tom pritisku što će je dovesti u ćorsokak bez izlaza – podvukao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu posle razgovora sa šefom austrijske države.

Takođe, ukazao je, ulazak Kosova u Interpol doveo bi i do povećanje broja poternica, to jest poternica protiv 5.000 Srba, učesnika u sukobu 1999.

Ti ljudi, kako je kazao, neće znati da li mogu da putuju, i stvaraće se tenzije na dnevnom nivou i dodatni sukobi.

AKO IZBIJE TREĆI SVETSKI RAT, ovih 10 država ima šanse da PREŽIVI APOKALIPSU!

– Nisam baš razumeo domaće političare, koji podržavaju ulazak Kosova u Interpol. Ne vidim nijednu dobru posledicu toga – naglasio je on.

Vučić je ukazao da neke druge zemlje prate svoju političku agendu, koje su priznale Kosovo i s tim u vezi se ponašaju.

zid

Foto ilustracija: pixabay

– Moramo da razumemo da postoje različiti stavovi i u skladu s tim da iznalazimo različita rešenja – poručio je predsednik.

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)