Brat ubio brata (16) u dvorištu škole! Sada sklapa sporazum na samo 2 godine ROBIJE: Nisam hteo da ubijem Marka!

ubistvo

Foto: privatna arhiva

Pola decenije posle tragedije i petogodišnjeg postupka pred Višim sudom u Beogradu, Miloš Jakovljević (21), koji se teretio da je ubio šesnaestogodišnjeg brata Marka, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa Višim javnim tužilaštvom na dve godine zatvora. Da li će to prihvatiti i sud, znaće se 27. marta, pišu Novosti.

Tragedija se dogodila u aprilu 2014. u dvorištu osnovne škole u beogradskom naselju Kaluđerica. Oba brata su bila sa društvom. Miloš je uzeo u ruke pištolj koji je jedan njegov drug doneo i iz nepažnje pritisnuo obarač.

Ispalio je jedan jedini hitac koji je pogodio u grudi Marka, dok je na kapiji škole razgovarao sa drugaricama. Marko je pao, a Miloš, videvši šta se dogodilo, pokušao je da pomogne bratu. Nažalost, Marko je ubrzo preminuo.

Miloš Jakovljević je uhapšen i teretio se za teško ubistvo za koje zakon predviđa do 40 godina zatvora. Prošlog meseca tužilaštvo je izmenilo i preciziralo optužnicu. Tako se Miloš sada tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti i neovlašćeno posedovanje vatrenog oružja.

DEA JE KRVARILA, A ONDA JE MARIJA DOTRČALA I POMOGLA JOJ: Nisam joj dozvolila da se pipne za rukav drugom šakom, ono je bila scena kao iz horor filma

Optuženi Miloš Jakovljević je zbog ubistva brata proveo 13 meseci u pritvoru. Ukoliko sud bude prihvatio njegov sporazum sa tužilaštvom, ostaje mu još 11 meseci zatvora.

– Nisam hteo da ubijem svog brata Marka – ispričao je Miloš u sudnici, kroz suze.

– Tužna je sudbina naše porodice. Jedan sin mi je u grobu, drugi na optuženičkoj klupi. Našeg Marka ništa više ne može vratiti. On će živeti dokle god smo mi živi, a za Miloša ćemo se boriti, da ne izgubimo i drugo dete – rekao je Goran Jakovljević.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)