BOMBA U AVIONU NA AERODROMU “NIKOLA TESLA”?! Policija pregleda Lufthansin avion i traži ko je zvao

Nikola Tesla

Foto: Tanjug

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla došlo je do uzbune kada je dojavljena bomba u avionu nemačke avio-kompanije “Lufthanze”.

Iz letelice je jutros evakuisano 130 putnika i pet članova posade zbog dojave o eksplozivnoj napravi. Avion je bio u pripremi za let ka Frankfurtu.

– Sve nadležne službe, uključujući i aerodromske službe, reagovale su odmah, u skladu sa procedurama kako bi, kao osnovni prioritet, osigurale najviši stepen bezbednost putnika i vazduhoplova – kažu na Aerodromu.

Avion je hitno premešen na poziciju 3.000 metara gde će stručni tim pregledati letelicu kao i sav prtljag.

Inače, u ovakvim situacijama avioni se pomeraju na ovu poziciju, jer ukoliko dođe do eksplozije nema opasnosti po okolne objekte i vozila.

Na aerodromu Nikola Tesla su u toku je pregled aviona na liniji Beograd – FRankfurt koji obavljaju kontradiverzione ekipe MUP-a, a policija utvrđuje da li je reč o lažnoj dojavi o bombi i radi na identifikovanju osobe koja je zvala aerodrom.

SRUŠIO SE AVION KOD ZRENJANINA: Poginuo pilot (FOTOGRAFIJA SA LICA MESTA)

Rano jutros nepoznata osoba pozvala je Aerodrom Nikola Tesla i prijavila da je u avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba.

Avio-saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla Beograd sve vreme se odvija prema predviđenom redu letenja.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)