“BOG ĆE DA MU SUDI ZA SMRT MOG BRATA” Miroljub Petrović lečio je Biljaninog brata SOKOVIMA I MOLITVAMA ZA 120 EVRA DNEVNO

tragedija

Foto: Privatna Arhiva, Printscreen
/Kurir

Miroljub Petrović nas je ubeđivao da moj brat Slavčo Petrov, kome su lekari u martu prošle godine dijagnostikovali tumor na mozgu, ne treba da ide kod doktora, a da je gama nož glupost. Kada smo ga pitali za bratovljeve epileptične napade, rekao je da je “opsednut demonima i da treba da se moli”. Moj Slavčo je na kraju preminuo od jednog takvog napada.

Ovo u potresnoj ispovesti za Kurir, jedva suzdržavajući suze, tvrdi Biljana Jovanović (32) iz Kruševca, čiji je rođeni brat Slavčo preminuo 7. januara ove godine nakon što se lečio tinkturama i sokovima samozvanog doktora Miroljuba Petrovića, u javnosti poznatog po svojim radikalnim stavovima.

Biljana objašnjava da su ona i brat godinama slušali Petrovićeva predavanja i da su bili zadivljeni njegovom posvećenošću Bogu, jer su i sami veliki vernici.

– Lekari su martu otkrili da brat ima tumor i rekli nam da je najverovatnije benigni, ali da je na teško dostupnom mestu i da operacija može da ošteti motoričke funkcije. Preplašili su nas. Obratila sam se Miroljubu, koji nam je rekao da to nije ništa, da se to lako rešava. Savetovao nas je da ne pijemo lekove koji su nam prepisali doktori, već samo Petrovićeve tinkture i sokove. Bili smo u finansijskoj mogućnosti da operišemo Slavča u inostranstvu, ali Miroljub nas je ubeđivao da to ne radimo – kaže Biljana i dodaje da je njen brat proveo šest dana u Petrovićevom centru, a da im je to dnevno naplaćivao 120 evra.
Prema njenim rečima, Slavčo je, prema savetima ovog nadrilekara, proveo 40 dana samo na sokovima, dok je od marta jeo samo sirovu hranu, ni parče hleba nije okusio.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Molila sam Miroljuba da nam pomogne, ali on je pričao da sam dosadna i blokirao je moj mejl. Ponašao se krajnje arogantno, nije želeo da nas sluša, za epileptične napade je pričao da su to demoni i da Slavčo treba više da se moli. Kada sam mu javila da je preminuo, rekao mi je da smo mi “uništili to jadno dete” i da smo odgovorni za sve. Taj čovek se predstavljao kao doktor i trebalo je da stoji iza svojih reči – neutešna je Biljana, koja tvrdi da je u sebi našla snage da oprosti Miroljubu:

UNUKA JOSIPA BROZA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mom dedi Titu niko nije ni do kolena!

– Neutešna sam, ne znam kako ću da živim dalje, izgubila sam najbližu osobu posle Boga… Petrović me je razočarao i želim i druge da upozorim na ovo. Ja sam mu oprostila, nije moje da mu sudim, već božje. Miroljubu želim da upozna Boga i Bibliju, o kojoj toliko priča.

Miroljub Petrović juče nije hteo da sasluša pitanja novinara Kurira, odgovorivši da ne daje izjave za naš list.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Jelena Pronić)