BIZARAN SLUČAJ U ZAJEČARU: Oteo sam sebe, uzeo 5.000 evra za otkup, pa slučaj prijavio policiji

pubovi

Foto ilustracija: printscreen/telegraf

Žena se javila na telefon, a sa druge strane žice čula je najjeziviju rečenicu: Vaš sin je otet. Ako zovete policiju, ubićemo ga odmah. Majka je dva dana i dve noći preplakala, otmičeri traženi po celoj Srbiji

Jedan od najneobičnijih slučajeva na kojima je radila zaječarska policija bio bi odličan scenario za urnebesnu komediju. Muškarac D.D, star 34 godine, ušao je u zgradu policije sa svojom majkom na čijem licu se jasno videlo da je plakala. Oči su joj bile crvene i natečene, lice tužno, ali i uplašeno, a sina je vodila ispod ruke.

– D.D. je, ne rekavši ni “dobar dan”, kazao da želi da prijavi otmicu. Odmah je upućen inspektorima. D.D. je bio raščupan, masne kose, imao je vidno prljave farmerice koje su na više mesta napukle. Na obrazu je imao jednu veliku ogrebotinu, a donja usna mu je bila otečena. Bio je nekako unezveren, pogled mu je lutao levo-desno – saznajemo nezvanično.

D.D. je sa majkom ušao u kancelariju inspektora i seo.

– Došao sam da prijavim otmicu. Mene su oteli, tukli me, držali me kao psa, bez hrane, samo su mi vodu davali – u jednom dahu je rekao čovek, i nastavio – Dao sam im sve pare što sam imao da me puste, skoro 5.000 evra.

ČOVEK OPISAO FILMSKU OTMICU

Inspektori su ga posmatrali. Smirili su ga i kazali da sve, do poslednjeg detalja, ispriča.

– Pre tri dana, oko devet uveče, izašao sam do obližnje benziske pumpe da kupim cigarete. Iznenada su se zaustavila crna kola sa crnim staklima. Iz auta su istrčala dvojica, zgrabila me i ugurala u kola. Odmah su mi preko glave stavili nekakav džak i vozili me skoro sat vremena. Uveli su me, onako sa džakom preko glave, u neku kuću. Seo sam, skunuli su mi džak i video sam da sam u maloj sobi – pričao je D.D. dok ga je majka sve jače stiskala za mišicu i tiho plakala.

UŽAS NA TAVANU NAPUŠTENOG SALAŠA: Zakupac osetio nesnosan miris, kada se popeo na sprat ODSEKAO SE OD STRAHA (INFO)

Čovek je ispričao i da su mu vezali ruke. Pokazao je zglobove iznad šaka, bili su crveni, kao da je bio vezan. D.D. je kazao da su ga držali u toj sobi dve noći i neprekidno pretili da će ubiti i njega i njegovu majku ukoliko im ne donese 5.000 evra.

Iste večeri kada je otet, muški glas je pozvao njegovu majku sa kojom D.D. živi sam u domaćinstvu i kazao:

– Vaš sin je otet. Ako zovete policiju, ubićemo ga odmah!

D.D. je nastavio da priča:

– Nakon dve noći odvezli su me do moje kuće da uzmem pare i predam im. Čekali su ispred kapije, ja sam izneo sav novac, možda je 100, 200 evra falilo od tražene cifre. Uzeli su pare i odvezli se..

POLICIJA ODMAH POČELA POTRAGU – ISTINA IH JE ŠOKIRALA

Policija se odmah aktivirala. Počeli su da na celoj teritoriji Srbije traže opisan automobil, stupili u kontakt sa kolegama iz drugih gradova, počela je velika potraga za otmičarima.

– Mi u policiji, u svakom slučaju koji imamo, ispitujemo i život osobe koja je žrtva. Tako smo i otkrili istinu…

Osim što su našli “rupe” u priči otetog čoveka, koji nije znao da opiše otmičare jer je “zaboravio od straha”, policija je došla do saznanja koja su ih bukvalno frapirala.

– Nakon istrage od više dana, saznali smo da je cela priča D.D. jedna obična izmišljotina. Odnosno, ovaj muškarac je “oteo sam sebe”. Kako je kasnije priznao, ideja mu je došla dok je gledao neki film… Naime, on je dugovao novac i to baš 5.000 evra. Nije imao kako da ih vrati, pa se lepo dosetio otmice. Tako bi imao izgovor da ne vrati dug jer je “pare dao da sačuva život sebi i majci”. A u policiju je došao da bi sve bilo verodostojno, čak se sam izgrebao i umazao – kaže naš izvor.

10 TURAKA NASRNULO NA TURISTU! Minut kasnije proklinjali su trenutak kada im je tako nešto palo na pamet (VIDEO)

D.D. je stvarno bio odsutan od kuće dve noći. Kako je bilo leto, on je spavao na Kraljevici, obližnjoj park-šumi. Majku je sam zvao i zapretio promenjenim glasom.

Žena je plakala i oka nije sklopila dve noći. A kako joj je bilo kada je saznala istinu, to samo ona zna…

(Dnevne.rs/Izvor: Z.A., Telegraf.rs)