BILA JE SUMAGLICA I ODJEDNOM ZID, A MRTVA ŽENA U KOLIMA PORED: Jeziva svedočenja očevidaca teške nesreće kod Jagodine (VIDEO) (FOTO)

jagodina

Foto: Telegraf

Magla je najverovatnije izazvala tešku nesreću u kojoj je poginulo najmanje 6 ljudi

Najmanje šest osoba poginulo je u lančanom sudaru, a oko 3o osoba je povređeno na auto-putu Beograd-Niš do kog je došlo kod Mijatovca, između Ćuprije i Jagodine.

Prizor na auto-putu je jeziv, sudarilo se nekoliko kamiona i par automobila koji su gotovo uništeni, spljeskani. Svedoci su u šoku.

– Bilo je jako nepregledno, video sam pored sebe u kolima mrtvu ženu, a pored nje dvoje dece – rekao je jedan od očevidaca horora na auto-putu za Novosti.

jagodina

Foto: printskrin

Razlog zbog kog je došlo do ove velike nesreće najverovatnije je gusta magla, zbog koje je vidljivost bila smanjena na 10 metara. – Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom.

Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila.

Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju – posvedočio je za RTS jedan od vozača.

Kako mediji prenose, među povređenima ima i stranaca, a neke ljude vatrogasci-spasioci pokušavaju da izvuku iz automobila u kojima su ostali zarobljeni.

Povređeni se prebacuju u bolnice u Jagodini, Kragujevcu, Nišu, Ćupriji i Paraćinu. Saobraćaj je u oba smera zaustavljen.

(Dnevne.rs /Izvor:  Kurir /Telegraf /rts)