Beogradom ponovo haraju “vze, vze, vze” tipovi: Ponudio devojci zamenu evra, pa prepolovio gomilicu

pare

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Beograđanka umalo da bude prevarena, jer je diler deviza spremio prevaru zvanu “dve gomilice”

“Devize, devize, vze, vze, z z z z” Mlađi bi mslili da je ovo neka nova instagram fora, a oni stariji dobro znaju o čemu se radi. Otkad je dinar stabilan, a menjačnice su na svakom ćošku, takvi mutni tipovi, koji nude zamenu evra za dinare na ulici, nestali su. I baš zato što smo ih zaboravili, javljaju se novi prevaranti. Ovo je iskustvo jedne Beograđanke.

Dok je stajala ispred zatvorene menjačnice, čovek joj je prišao i ljubazno ponudio da joj on zameni novac.

Verujući da nema lošu nameru, devojka je pristala. Ali, umalo da bude prevarena, jer je diler deviza spremio prevaru zvanu “dve gomilice”.

ĐORĐE LACKOVIĆ IZNEO SVOJU ODBRANU: Tukao sam Ivanu muvalicom, ona je mene peglom udarila u grudi

I sve je u početku izgledalo korektno – diler joj je ponudio da prebroji krupan novac koji je držao u jednoj ruci, dok mu je u drugoj bio svežanj sitnog.

Brojala je i sve je bilo u redu. Ali, pošto brojka nije bila okrugla, diler joj je dao drugu gomilu sitnog novca – po 10 i 20 dinara. Dok je brojala i ovaj ostatak on je neprimetno iz veće gomilice izvukao skoro pa polovinu novca.

– Ja sam to odmah primetila, i pitala sam ga o čemu se radi. A on je samo zgrabio sve pare iz mojih ruku i pobegao. Nisam prevarena, jer mu još nisam dala evre, ali mislim da bi ljudi trebalo da znaju za ovo i da nikako ne menjaju novac na ulici – ispričala nam je.

Kaže, on je dežurao ispred menjačnice i vrebao žrtve. Prišao joj je, pa čak ponudio i bolji kurs. A prevara koju je spremao tako je dobro osmišljena da bi malo ko mogao na vreme da reaguje.

OGROMAN USPEH SRPSKOG GENETIČARA Miodrag Stojković biće deo grupe koja kandiduje naučnike za Nobelovu nagradu

– Dok ste na ulici sa novcem, ipak ste podozrivi. Brzo brojite taj novac da vam neko slučajno ne priđe sa strane. Pošto ste koncentrisani na brojanje sitnine, on neprimetno može da ukrade deo novca iz veće gomile. Mnogi to ne bi primetili, a uzeo je gotovo polovinu iz te gomile – priča ova Beograđanka.

     

(Dnevne.rs/Izvor: M.B., Telegraf.rs)