Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo: Rambo Petković otkrio razlog neigranja na Mundijalu 1998. godine!

fudbal

Foto: printscreen/youtube

Nekadašnji srpski fudbaler, Dejan Rambo Petković, govorio je o čuvenoj situaciji kada mu je zatražen novac kako bi igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

Još krajem devedesetih godina se dosta govorilo o Dejanu Petkoviću Rambu i razlozima zbog kojih ne igra za reprezentaciju Jugoslavije, pa se čak moglo čuti da bi igrao za Brazil da već nije imao nekoliko nastupa za Jugoslaviju.

U razgovoru za brazilski “Globo Esporte”, Rambo je govorio o čuvenoj urbanoj legendi, da mu je pred Mundijal 1998. godine u Francuskoj zatraženo da plati određenu svotu novca (150,000 nemačkih maraka) kako bi se našao na spisku putnika, što je on odbio.

“VAŠARSKI ZABAVLJAČ” Šešelj brutalno izvređao pokojnog Šabana Šaulića

“Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku njegovog tadašnjeg kluba Vitorije) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam” rekao je Petković.

Voditelj programa je konstatovao:

Nisi igrao na Svetskom prvenstvu, ali si odbranio principe“.

PREMINUO VLADIMIR JAGAR, KAPETAN KOJI JE ŠPEGELJU REKAO NE! Odbio da ubija SRPSKE OFICIRE, ostao u JNA, a Milošević ga izbacio iz vojske!

Za reprezentaciju je igrao šest puta, ali stalno je igrao u prijateljskim susretima. Prvih pet nastupa upisao je kao igrač Crvene zvezde. Poslednji nastup bio mu je baš protiv Brazila (1:1).

(Dnevne.rs/Izvor: b92)