ADVOKATICA JE UBOLA DARKA NOŽEM, A ON POVUKAO NEOBIČAN POTEZ: Ovo su reči kojima je izenadio sve u tužilaštvu

advokatica

Foto: Fejsbuk

Darko G., kojeg je nožem ubola njegova advokatica Lidija O. u Subotici, nije pred sudom tražio da bude dignuta optužnica protiv nje, saznaje Kurir.

Kako saznajemo, Darko je dao pismenu izjavu u Tužilaštvu u kojoj je potvrdio “da su se dobro znali i sarađivali dobro”.

“Verovatno sam svojim nekim ponašanjem izazvao taj čin, niti tražim krivično gonjenje niti odštetu, verovatno sam preterao”, saopštio je u svojoj izjavi Darko a saznaje Kurir od obaveštenog izvora.

On je nakon ubadanja završio u subotičkoj bolnici, gde mu je rana sanirana i kako saznajemo nije životno ugrožen. Pušten je iz bolnice a danas je saslušan u Višem tužilaštvu Subotice, odmah nakon saslušanja advokatice Lidije O.

Kako nezvanično saznajemo advokatici nije određena nanogica, nego je u

kućnom pritvoru, dok traje postupak.

Otac Lidije O., koji je u penzionisani advokat, kaže da je klijent isprovocirao Lidiju O. i potvrdio da ne traži njeno gonjenje.

PRIŠTINA USVOJILA PLATFORMU KOJOM OBJAVLJUJE RAT SRBIJI: VUČIĆ ZAKAZAO HITNU SEDNICU SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

“On je isprovocirao Lidiju, i preterao je u tome, prema sopstvenom priznanju. Ne traži njeno gonjenje, nema nameru da je tereti, tako smo obavešteni i to nam je potvrđeno za sada”, izjavio je on za Kurir.

On je potvrdio da do sada nije bilo problema u susretima Lidije i Darka.

nož

Foto: Facebook, Google street view

“On je čak molio njenog supruga da ne prijavljuje slučaj policiji. U prostoriji je bilo samo njih dvoje. Ona ga zastupa po nekoliko predmeta, šta se moglo desiti kod njega, oko te agresije, ne znam. Za nju mogu reći da znam svoje dete i da ne bi mogla reagovati agresivno iz čista mira. Sve je okončano danas, pušteni su oboje kući. Sada će tužilac odlučiti oko daljeg postupka u ovom slučaju, kaže za Kurir otac advokatice.

U Subotici se nezvanično tvrdi da je Lidija zastupala Darka u više predmeta, te da je deo tih postupaka i uspešno okončan.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, N.H.)