ZGRNUO MILIONE ZLOUPOTREBOM POLOŽAJA U ZAJEČARU? Za šta se sve tereti Saša Mirković

menadžer

Foto: printscreen/instagram

Saša Mirković, estradni menadžer, uhapšen je danas zbog finansijskih malverzacija koje je pravio kao predsednik skupštine opštine Zaječar. U istoj policijskoj akciju uhapšena je i Milena Trajković, njegova tadašnja šefica kabineta.

Mirković je  osumnjičen da je, u saizvršilaštvu, izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio Trajkovićevoj da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, te posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company” DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

[adsenseyu5]

Milena Trajković je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Njima je određena mera zadržavanja u trajanju do 48 sati, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonom predviđenom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

OGLASIO SE PEVAČ ACA LUKAS: Nisam krao! I ja sam žrtva Saše Mirkovića! (INFO)

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv Saše Mirkovića, kao bivšeg odgovornog lica Grada Zaječara, kao i D.P. i A.V. bivših odgovornih lica u FK Timok iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Oni su osumnjičeni da su u periodu od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine, a u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za Timočka TV i radio, iskorišćavanjem svog položaja u FK Timok zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je  u navedenom periodu  FK Timok sukcesivno uplatio Timočkoj TV i radio novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

[adsenseyu1]

Od ove sume je deo novca u iznosu od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva Beoton R iz Bora čiji je faktički vlasnik Saša Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica već naprotiv.

EVO KO JE BIO CECINA NAJVEĆA LJUBAV, A OVAKO DANAS IZGLEDA: Bio je velika fudbalska zvezda devedesetih, a sada je udao ćerku! (FOTO)

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK Timok, a Timočkoj TV i radio i Beoton R pribavili imovinsku korist.

TITO JE PRE 46 GODINA ODGOVARAO NA PITANJA AMERIČKIH NOVINARA: Posle jedne njegove izjave, svi su ostali BEZ TEKSTA! (VIDEO)

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.comIzvor:Tanjug)

[adsenseyu4]