ŽENA UHAPŠENOG ZBOG UBISTVA VLASNIKA FIRME: Spavao je na grobu sina i planirao krvnu osvetu! (INFO)

kuca

Foto: Novosti

Supruga Stojana Stanojevića, koji je uhapšen u Požarevcu zbog ubistva Dragana Stepića, o tragediji koja ih je zadesila. Iza ubijenog ostala tri sina i ćerka

NE opravdavam to što je moj suprug uradio. Međutim, smatram da do ove tragedije ne bi došlo da je sud Stepića osudio na veću kaznu, a ne samo na šest meseci uslovno. Moj suprug takvu nepravdu nije mogao da podnese. Em smo izgubili sina zbog tuđeg nemara, em krivac ni dan nije proveo u zatvoru. Zato je Stojan propadao sve ove godine. Jedva da je jeo i pio. Stalno je nosio crninu i često je spavao na grobu našeg Jovice, jer nije mogao da podnese da živi bez njega.

Ovako je Divna Stanojević, supruga Stojana Stanojevića (69), koji je uhapšen zbog ubistva Dragana Stepića (57), vlasnika firme “Stepić plus”, prokomentarisala zločin koji se pre dva dana dogodio u širem centru Požarevca.

I Draganova porodica je u šoku zbog teške tragedije koja ih je zadesila. Dragan je za sobom ostavio suprugu i četvoro dece, ćerku i tri sina, od kojih najmlađi ima samo 10 godina. U njihovu kuću žalosti od utorka po podne neprestano su pristizali rođaci i prijatelji, kako bi im izjavili saučešće i pružili im bar neku utehu.

[adsenseyu1]

– Niko od nas nije u stanju i ne želi da daje bilo kakve izjave za medije. Molim vas da nas razumete – rekao nam je vidno utučen, i sav u crnini, jedan od sinova pokojnog Stepića.

Na terasi njihove kuće sedeli su brojni prijatelji, dok se iz kuće sve vreme čuo ženski plač i naricanje. Komšije porodice Stepić rekle su nam da je Draganovo ubistvo šok za sve njih, iako su znali da mu je Stanojević u više navrata pretio ubistvom.

Supruga Stojana Stanojevića, Divna… FOTO: Novosti

– Čuli smo da mu je taj čovek pretio zbog pogibije sina na jednom gradilištu, gde je Dragan bio šef. Priča se i da je nekoliko puta dolazio i na njegovu kapiju da mu preti. Policija mu je, koliko znamo, oduzela pištolj koji je imao, ali evo, on je nabavio drugi i tako ostvario svoje pretnje – pričaju komšije.

Za Dragana kažu da je bio dobar čovek i da nije zaslužio ovakvu sudbinu.

– Vredno je radio kako bi supruzi i deci priuštio sve što im treba, i sad ovako da skonča. Tužno je i što je taj napadač ostao bez sina, ali ubistvo nikad ne može biti rešenje – kažu komšije.

[adsenseyu1]

Stepića je Stanojević ranio u stomak, zbog čega je hitno prebačen u gradsku bolnicu, gde je i operisan, ali je nekoliko sati kasnije preminuo. Stanojević je pucao u njega jer ga je smatrao krivim za pogibiju svog sina Jovice (34) pre 14 godina, dok je Stepić radio u Preduzeću za puteve “Požarevac”. Jovica je poginuo kad se na njega, dok je bio u kanalu, obrušila zemlja i gromada betona dok su radili u naselju Zabrega. Stojan je za tu tragediju krivio Stepića, jer je smatrao da nije sproveo neophodne mere bezbednosti.

Nakon stradanja mladića, Stepić je osuđen na šest meseci uslovno, pa je takva presuda bila dodatni razlog za ogorčenost Stanojevića. Kako smo nezvanično saznali, i sam Stanojević je ranije morao da odleži u Padinskoj skeli zatvorsku kaznu od šest meseci. Osuđen je jer je imao nelegalnu automatsku pušku, nabavljenu u Makedoniji. Zbog pretnji Stepiću, njemu je oduzet pištolj koji je legalno posedovao, ali je posle nabavio drugi. Njime je u utorak pucao u Stepića, u Jugovićevoj ulici, gde je ovaj popločavao dvorište kuće čija se vlasnica nalazi na radu u Švedskoj. Na mestu napada Stepićevi radnici kasnije su pronašli jednu čauru i predali je policiji.

ODLUKA O PRITVORU

PO isteku 48 sati policijskog zadržavanja, Stanojević će biti predat Višem sudu, koji će odlučivati o određenju pritvora. Ukoliko se krivično delo koje je izvršio okvalifikuje kao teško ubistvo, sleduje mu kazna od 30 do 40 godina, a ukoliko kvalifikacija bude “obično” ubistvo, kazna je od pet do 15 godina zatvora.

ZLOČIN SLIČAN OVOM DOGODIO SE PRE 16 GODINA U SREMČICI

Platio ubistvo, jer mu je zgazio dete

SLIČAN zločin iz osvete dogodio se pre 16 godina kada je Stojan Sredojević iz Sremčice, nadomak Beograda, naručio ubistvo sugrađanina Dušana Lalića, jer je u saobraćajnoj nesreći, godinu dana ranije, nasmrt pregazio njegovog šestogodišnjeg sina Miloša.

Sredojević se, takođe, nije mirio sa sudskom presudom po kojoj Lalić nije kriv, jer je iz nehata udario dete koje je istrčalo na ulicu. Tokom suđenja nesrećni otac tražio je najstrožu kaznu, ali su sudije bile drugačijeg mišljenja, kriveći čak i roditelje zbog nepažnje.

Tada je, kako je kasnije utvrđeno, Sredojević angažovao Nikolu Strugara, rodom iz Peći, da presudi Laliću i osveti dečaka. Za zločin je ponudio 35.000 tadašnjih maraka. Sud je kasnije utvrdio da su Strugar i njegov saučesnik 21. decembra 2000. godine, u večernjim satima, u Sremčici sačekali i na kućnom pragu u Goričkoj ulici ubili Dušana Lalića.

Zbog ovog zločina, ali i drugih krivičnih dela, Strugar je osuđen prvo na 40, a onda mu je kazna smanjena na 30 godina zatvora. Robiju izdržava u zatvoru “Spuž” u Crnoj Gori, čije je državljanstvo u međuvremenu stekao. Stojan Sredojević, zbog podstrekavanja i naručivanja ubistva Lalića, dobio je deset godina. Sudija Milenko Cvijović pre izricanja kazne rekao je da je ovaj proces bio težak, mučan i složen i da je zbog toga trajao pune dve godine.

Z. U.