“ŽENA JE SEDELA PORED MRTVOG KOSTE, A DECA SU VRIŠTALA”: Stravični detalji saobraćajne nesreće u Istri (FOTO)

par

Foto: Facebook

Kosta Kolarski (32) iz Rumenke poginuo je juče u stravičnom sudaru u blizini Rijeke dok su njegova supruga Jovana (30) i dve ćerkice teško povređene. Porodica se vraćala s odmora iz Hrvatske.

Njegova supruga Jovana sedela je na mestu suvozača, dok su ćerkice bile na zadnjem sedištu.

[adsenseyu6] —Udarac je bio toliko strahovit da je Kolarski ispao iz automobila i od zadobijenih povreda preminuo odmah na mestu nesreće.Njegova supruga Jovana i ćerkice su bile zaglavljene u smrskanom vozilu, pa su morali da intervenišu vatrogasci koji su odsekli krov “fijata” da bi ih izvukli.

– Kosta, Jovana i ćerkice su bili na odmoru u Puli. Otputovali su pre desetak dana, a on je, jadnik, stradao u povratku kući – kažu za “Blic” rođaci mladog bračnog para iz Rumenke.

Mladi supružnici sa ćerkicama odmarali su se u vikendici Kostinog rođaka.

– U toj vikendici su Kosta i Jovana proveli i medeni mesec, kada su se venčali pre nekoliko godina. Sada su mlađu ćerkicu, koja ima samo pet meseci, odveli na more. Nisu ni slutili da će im to biti poslednji zajednički odmor – napominju rođaci.

Kosta je, kako saznajemo, radio kao vozač u jednoj piljari dok je Jovana trenutno na porodiljskom bolovanju, a inače je zaposlena u agenciji za knjigovodstvo, gde radi sa majkom.

– Nesrećna sudbina ga je pratila od detinjstva, rastava roditelja, očeva smrt, majka se preudala. Taman kada je pomislio da su nesreće iza njega jer su dobili dve zlatne devojčice, skućili se, zla kob im nije to dozvolila – kažu rođaci.

Do nesreće je došlo oko 1.30 sati, a Kolarski je bio u „fijatu stilo“ sa suprugom i dve devojčice, od kojih jedna ima četiri godine, dok je druga beba od pet meseci.

Nesreću na deonici Istarskog ipsilona, na vijaduktu Rogovići, izazvao je Zagrepčanin (55) koji je upravljao “škodom superb”, zagrebačkih registracija, u smeru Kanfanara.

Iz još neutvrđenih razloga Zagrepčanin je prešao u suprotnu traku i direktno udario u “fijat stilo” novosadskih tablica, koji se kretao u smeru ka tunelu Učka, a za čijim je volanom bio Kosta Kolarski.

(Dnevne.rs /Izvor: Ana Adžić , Bojana Bogosav, Blic)

[adsenseyu1]