Zemljotres od 4,6 magnitude Rihtera potresao Srbiju, očekuju se novi udari: Pogođen Kosjerić, Užice, Čačak, Valjevo, Novi Sad, Beograd..! (INFO)

zemljotres
Zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihterove skale, koji je u 21.47 potresao zapad Srbije, izazvao je oštećenja na objektima u Kosjeriću, saznaje “Blic”. Epicentar zemljotresa bio je 90 kilometara od Beograda i 21 kilometar od Valjeva, a osetio se u čitavoj Srbiji.

Epicentar je bio u selu Mrčići, sedam kilometara od Kosjerića, gde su u centru grada od potresa popadali odžaci sa nekoliko kuća, a na jednom ugostiteljskom objektu napukao je zid.

Strahuje se da je zemljotres izazvao štetu na trošnim objektima u epicentru, ali odavde još uvek nema informacija o eventualnim posledicama.

– Zemljotres je bio jakog intenziteta, trajao je oko 30 sekundi i prethodio mu je jak prasak pre udara. Odmah smo aktivirali Štab za vanredne situacije, policiju i vatrogasce, pa ćemo više informacija u toku narednog dana – izjavio je večeras Tanjugu predsednik opštine Milijan Stojanić.

[adsenseyu5]

Zemljotres se osetio u celoj zapadnoj Srbiji – Užicu, Požegi, Čačku, Lučanima, Valjevu, Ivanjici, području Suvobora, ali i u Rumi, Beogradu, Obrenovcu, kao i u istočnom delu Republike Srpske – Bijeljini, Zvorniku, Višegradu i Bratuncu.

Narednih dana možemo očekivati manje udare

U poslednjih sedam dana u oblasti Kosjerića registrovano je osam zemljotresa, a ovaj večeras je bio najjači, kažu u Republičkom seizmološkom zavodu.

U Seizmološkom zavodu kažu da su novi potresi mogući.

„Možemo očekivati manje udare i narednih par dana“, kažu u Zavodu.

[adsenseyu1]

(Blic)