ŽELJKO PROTESTUJE SVAKOG DANA, JER MU NE DAJU DA VIDI SINA: Neću odustati od svog deteta, neka me VEŠAJU!

sin

Foto: Promo

Željko Mašović, psiholog i otac trogodišnjeg dečaka, od srede 4.aprila protestuje ispred Palate “Srbija”, jer mu je, kako kaže, dete oduzeto!

Profesor psihologije u Poljoprivrednoj školi u Beogradu svog sina je video samo tri puta za četiri meseca, koliko traje njegova agonija i borba za dete.

– Sinčića je odveo Centar za socijalni rad jer nisam postupio po usmenom nalogu. Saopšteno mi je da će majka doći da preuzme dete iz vrtića, kako bi dete provelo vreme sa njom, viđala ga je dva puta nedeljno u kontrolisanim uslovima. Molio sam i kumio da dete preuzmem ja, sin je navikao da ga ja preuzimam. Ona ga je jednom preuzela dok smo bili zajedno, dete je tada udaralo glavom u pod, čupalo kosu, za to postoje i svedoci – tvrdi on.

Na pitanje kako su socijalni radnici reagovali na njegovu molbu, Mašović kaže:

– Rekli su mi da ga pustim da vrišti, da ne moram da budem tu, ili da se jednostavno okrenem da to ne gledam ako mi je već teško. Ja nisam mogao da ne budem tu, da dopustim takav stres svom detetu i tada sam prekršio ono što mi je rečeno. 

Kako navodi Željko Mašović, najviše problema ima sa psihologom koji vodi ovaj slučaj. On tvrdi da bi njegova supruga možda i sarađivala, ali da ona slepo sluša instrukcije koje dobija od psihologa koji vodi ovaj slučaj.

“BRANIĆU SRBIJU I KAD BUDEM MRTVA” Majka šestoro dece, bivša misica dala život za KOSOVO (FOTO)

– Toga dana, radnici Centra za socijalni rad došli su sa policijom kod mene. To je bilo jako potresno, dete je vrištalo, ja sam mu dodavao igračke preko policije, tada su ga odveli kod majke.  

Protiv pomenutog psihologa pokrenuta su dva krivična postupka – postupak zloupotrebe službenog položaja i postupak oneomogućavanja roditelja u vršenju roditeljskog prava.

BOG GA NIJE OSTAVIO, KADA MU JE BILO NAJTEŽE: Đorđe beskućnik posetio Ostrog i vratio se potpuno promenjen (FOTO)

-Od toga verovatno neće biti ništa, kaže Mašović.

Mašović navodi da je poslednji put video sina 27.marta, na dečakov rođendan. Nakon toga je dobio zabranu prilaska jer ga je bivša supruga Mirjana prijavila za uznemiravanje.

– Nisam serijski ubica, neću pristati na kontrolisane uslove viđanja deteta! Moja supruga je psihički bolesna, godinama je izbegavala instuticiono lečenje, to možete proveriti i kod njenog doktora (ime poznato redakciji). U poslednje vreme postala je i opsesivno religiozna. Umesto u vrtić, ona ga vodi kod duhovnika u Slamice, mesto udaljeno 50 km od Beograda – tvrdi on.

On kaže i da od svog deteta neće odustati, želi da ga odvede ponovo u park, jer je to bila najveća dečakova želja za rođendan, kaže kroz suze Mašović.

TERORISTA OVK SASUO 28 METAKA U ZORANA NA KOSOVU: Poslednje što je izgovorio: “Čuvajte mi sina”, a onda se pomolio Bogu

– Za rođendan moj sin je grebao po vratima da ja uđem. Ja bih išao da ga vidim pa neka me vešaju! Nisam dao da on zaplače, odgajio sam ga od trećeg meseca, zbog svega toga mi je veoma teško. 

U kontakt sa majkom deteta nismo uspeli da stupimo do objavljivanja ovog teksta.

OSTAVIO JE MUŽ JER NIJE MOGLA DA RAĐA: Radica se udala za Vladana i rodila mu četvoro dece (FOTO)

Iz Centra za socijalni rad su za medije naveli da detalje slučaja ne smeju da otkrivaju.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)