ZBOG KVARA NA AUTOBUSU, OD BEOGRADA DO GRČKE PUTOVALI 24 SATA: “Satima smo stajali pored puta, deca su spavala po trotoarima, a PRETI NAM JOŠ JEDNA NOĆ NA OTVORENOM”

kvar

Foto: Privatna arhiva

Putnici koji su juče oko 11 sati krenuli iz Beograda u grčko letovalište Evija i dalje nisu stigli na svoje odredište. Procenjuje da će put iz Beograda do Evije trajati više od 24 sata, a sada se javila i nova briga – da li će stići na poslednji trajekt.

Umesto da jutros stignu na odredište, 90 putnika, među kojima ima i dece je oko ponoći sedam sati čamilo nasred puta u blizini Vranja, jer se njihov autobus pokvario, a putnička agencija sa kojom su krenuli na more ih je ostavila na cedilu.

Put su u toku noći nastavili, u ali su već jutros ponovo stali – ovoga puta u Grčkoj, oko stotinu kilometara od granice sa Makedonijom.

[adsenseyu5]

– Trenutno smo u Grčkoj na pumpi, čekamo ovde od 9 sati da stigne autobus iz Beograda. Ceo put nije radila klima, preko noći smo tako putovali, ali počinju vrućine, pa sada čekamo drugi autobus iz Beograda – kaže Đurđa, jedna od putnica, koja se javila redakciji “Blica”.

PROVERITE DA LI VAS IMA NA SPISKU: Prete vam VELIKE KAZNE ako ne izmirite ovu OBAVEZU do ponedeljka! (INFO)

Putovanje će se najverovatnije rastegnuti na više od celog jednog dana jer će na toj pumpi, kako im je najavljeno čekati do 13.00, a do Evije imaju nešto više od 300 kilometara.

– Poslednji trajekt do Evije je u 19 sati i ne znamo da li ćemo stići na njega, što znači da nemamo, verovatno, ni noćas smeštaj. Opet nam preostaje trava i autobus – žale se putnici.

OTKRIO DETALJE TUČE NA VAŠARU: „Vratite mi lanac, to je uspomena od moje pokojne Ljupke“

Kako kažu, niko im nije rekao tačno u čemu je problem, ali znaju da ima veze sa klimatizacijom vozila, a pojedini tvrde i da je bilo vatre i dima iz zadnjeg dela autobusa.

Pumpa je zatvorena, a nigde nema ni da se sedne

Foto: privatna arhiva

– Oko 11 sati ujutru krenuli smo iz Beograda autobusom za Eviju, sa agencijom “Lui travel”. Već oko Vranja autobus se pokvario, stao kod jedne benzinske pumpe i nas su zamolili da izađemo napolje. Predstavnici agencije su pozvali kancelariju, ali umesto da pošalju novi autobus po nas, iz agencije su rekli da će iz Beograda poslati majstora – rekla je za “Blic” noćas druga putnica iz ovog autobusa, Jasminka.

Nekoliko sati kasnije majstor je stigao.

– On je tu nešto otvarao, vario, ali onda odlučio da autobus mora da se preveze u Vranje na dalju popravku. Mi smo tada već sedam sati bili ostavljeni sami na pumpi, koja se u međuvremenu zatvorila. Nismo imali više ni gde vodu da kupimo, a napolju nema nije bilo ni stolica, ni klupa. Deca su spavala po trotoaru! – rekla je ona.

[adsenseyu1]

Kako kaže, niko iz agencije im nije ponudio bilo kakav smeštaj dok se autobus ne popravi, čak ni da ih odveze u obližnje Vranje, gde bi ga i sami mogli naći.

– Žena koja nam je vodič je potpuno nezainteresovana. Pitali smo je zašto umesto majstora nisu poslali novi autobus za nas, a njen odgovor je bio da je to “odluka direktora i da je agenciji jeftinije da pošalje majstora, nego novi autobus” – ispričala je Jasminka.

Čekaju od 17.30 popodne

Foto: Privatna arhiva

Agenciji se i ranije kvarili autobusi

Ovo, inače, nije prvi put da se pomenuta agencija nađe u centru negativnih kritika zbog pokvarenih autobusa. Pre dve godine autobus koji je putnike vraćao iz Grčke pokvario se blizu Predejana, gde su turisti četiri sata čekali na rešenje.

TEKST INDIJANSKOG POGLAVICE UZBURKAO JAVNOST NA ZAPADU: „Srbija je lekcija modernom svetu“ (VIDEO)

Nekoliko meseci kasnije, pokvareno vozilo iste agencije bio je razlog zbog kog 90 beogradskih đaka nije otišlo na zakazani izlet u Tršić.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:D. Tulimirovic , M. Rodić , M.Brkić,Blic.rs)

[adsenseyu2]