Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, evo kakva će biti reakcija Beograda na PRIŠTINSKU PLATFORMU

predsednik

Foto: Tanjug/​Filip Krainčanić

Okončana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić nakon što je Priština usvojila Platformu za dijaloga kojom su Srbi stavljeni u najteži položaj još od 2011. godine.

Premijer Ana Brnabić istakla je danas posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da je odluka Prištine o dijalogu “suprotna zdravom razumu”.

“Ovo usvajanje platforme je suprotno zdravom razumu. Naša reakcija će biti umerena”, kazala je Brnabić novinarima posle sednice koju je sazvao predsednik Aleksandar Vučić.

Ona je istakla da “Priština nije uradila ništa iz Briselskog dijaloga”.

CIA SAMA OTKRILA: Kosovo je oteto zbog ovoga?!

“To je bio kičmeni stub Briselskog sporazuma”, kazala je ona i dodala da je to bio prvi udar Prištine.

Na sastanku su bili premijerka Ana Brnabić, šef BIA Bratislav Gašić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić,ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba, general-potpukovnik Milan Mojsilović, kao i direktor Policije Vladimir Rebić i drugi.

OVO JE ZA SRBIJU NAJLEPŠA MAPA EVROPE: Svi treba da smo ponosni na ono što se vidi na njoj!

Parlament lažne države Kosovo usvojio je većinom glasova Platformu za dijalog o, kako se navodi, konačnom, inkluzivnom i pravno obavezujućem sporazumu za normalizaciju odnosa Beogada i Prištine. Reč je o platformi koju je Beograd ranije ocenio kao dokument koji dokazuje da Priština ne želi nastavak dijaloga sa Beogradom.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)