ZATVOREN KASNO SINOĆ: Policija UPALA u kamp za vojnu obuku mališana (VIDEO)

deca

Foto: printscreen/youtube

Omladinski kamp na Zlatiboru, u kojem su deca u uniformama, po uzoru na ruske kampove, obučavana vojnim veštinama, zatvoren je kasno sinoć.

Roditelji dece koja su bila u kampu potvrdili su da je policija upala u kamp kasno sinoć, da se kamp zatvara, a da je za oko 50-ak dece organizovan prevoz do kuća.

Ovu informaciju je na Fejsbuku potvrdio i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, koji je i dao dozvolu za održavanje ovog kampa.

On je inače za Kurir izjavio da “ovo nije vojni kamp gde se deca obučavaju za terorističke akcije”.

NEŠTO SE SPREMA: Kako je na jugu Srbije postavljana SCENOGRAFIJA ZA TENZIJE (FOTO)

Da podsetimo, kamp je došao u žižu javnosti kada je ruski portal Raša tudej objavio video snimak sa Zlatibora gde je, kako se navodi u opisu snimka, otvoren prvi kamp za decu, koji organizuju “srpske i ruske veteranske i patriotske grupe”.

U opisu se navodi da u kampu učestvuje tridesetak dece starosti od 14 do 23 godine.

“Deca uče osnovne tehnike preživljavanja u prirodi, uključujuci i pružanje prve pomoći, kako da se ponašaju u borbama, kako da pucaju iz pušaka, da se odbrane noževima, uz orijentiring”, dodaje se.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)

2 Comments on "ZATVOREN KASNO SINOĆ: Policija UPALA u kamp za vojnu obuku mališana (VIDEO)"

  1. Zašto se onda ovo zove vojni kapm, zašto se ne zovu izviđačima, kao što je to bio slučaj ranije, zašto se oblače kao vojnici, zna se šta je preživljavanje a šta je vojska, molim lepo.

  2. БИЋЕ ТОГА СВЕ ВИШЕ, ЏАБА ЗАБРАНЕ………………….ПРОХРВАТСКИ ЛОБИ МОРА ДА СЕ ИЗБАЦИ ИЗ СРБИЈЕ……………….ЖИВЕЛА СРБИЈА – ЖИВЕО СРБСКИ НАРОД…………….

Comments are closed.