ZAŠTO SVEŠTENIK SME DA SE VOZI PO PEŠAČKOJ STAZI, A BICIKLISTA NE? Rešili smo misteriju snimka koji je podigao Srbiju na noge (VIDEO)

policajac

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK/MICIC IGOR

Nedavna situacija u centru Novog Sada probudila je gnev u ljudima zbog policajca koji je biciklisti pisao kaznu usred pešačke zone. Snimak je ubrzo osvanuo na društvenim mrežama i zabeležio je veliki broj pregleda. Mnogi su u komentarima vređali , a bilo je i onih koji smatraju da zakon mora da se poštuje i da se svaki prekršaj mora kazniti.

Pešačka zona obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, što znači da je vožnja bicikla zabranjena.

Ipak, na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom stazom. Naime, reč je o vozilu koje je u vlasništvu sveštenika koji služi u obližnjem hramu.

PRIŠTINSKI MEDIJI DEMANTOVALI SAMI SEBE: Srbija nije poslala VOJSKU I ŽANDARMERIJU na prelaz ka Kosovu!

– Vozila koja imaju dozvolu mogu da saobraćaju pešačkom zonom. Dozvolu izdaje gradska Uprava za saobraćaj, pa im se izdaje i kartica. Oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu – ističu u policiji.

Gradska uprava za saobraćaj izdaje dozvole sveštenim licima da mogu kroz pešačku zonu da priđu crkvama u centru grada, ali i mnogim vlasnicima kafića, butika i restorana da dostavnim vozilima priđu svojim objektima i isporuče robu za rad.

Na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom pešačkom stazom Printskrin/Telegraf

Novosađanin Igor Micić je snimao policajca i ometao ga u radu. Sve vreme mu je dobacivao kako maltretira biciklistu, dok se pored njega kolima voze sveštenici.

Njegov snimak videlo je preko milion ljudi, a autor je dan nakon postavljanja snimka – priveden. Tvrdi, bez ikakvog obrazloženja.

DRAMA U „DOLINI GLADNIH“ NA NOVOM BEOGRADU: Deca se posvađala, a onda je otac jednog od njih upucao roditelje drugog

– Niko nije znao da mi objasni do kraja zašto – zašto sam pozvan i zašto sam priveden. Pogotovo što sam išao u pratnji policije sa interventnom policijom kroz centar grada. Po meni malo nije normalno, ali eto – to je možda rezultat onog mog snimka koji sam postavio – kaže autor snimka Igor Micić.

Da je postavljanje snimka razlog privođenja, demantuju u policiji. Kažu, u pitanju je sasvim druga istraga.

– Pošto nekoliko puta nije pronađen na prijavljenoj adresi stanovanja, prilikom jučerašnjeg legitimisanja ustanovljeno je da je za njim raspisana potraga, nakon čega je doveden u prostorije Policijske uprave u Novom Sadu.

– Ubrzo nakon toga pušten je uz obavezu da se u ponedeljak javi policiji, a u sklopu istrage rasvetljavanja krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Njegovo privođenje nema nikakve veze sa snimanjem i dobacivanjem policijskom službeniku koji je pisao kaznu biciklisti – navode iz MUP-a.

JELENU JE UBIO BOGATI SPONZOR: Bivši načelnik beogradkse policije izneo šokantne tvrdnje

Micić tvrdi da do momenta privođenja nije dobio nikakav poziv od policije i dodaje da ga živo zanima kakvu je opštu opasnost izazvao.

Pogledajte kako je policajac napisao kaznu biciklisti:

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Kristina Bezbradica – [email protected])