Zašto se Novak poklonio Kejt Midlton, a Rodžer Federer nije?

tenis

Foto: Tanjug/AP

Po završetku meča iz kojeg je Novak Đoković izašao kao šampion Vimbldona (po peti put), vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton uručila mu je titulu.

Novak je još jednom pokazao koliko je veliki čovek i potpuno poštujući pravila ponašanja sa kraljevskom porodicom, poklonio se pre nego što je uzeo pehar.

Njegov potez izazvao je veliki aplauz prisutnih.

Federer se pak, nije poklonio vojvotkinji ali je srdačno popričao sa Kejt koja mu je rekla da je igrao “fenomenalno”.

Kada je još 2010. godine Vimbldon posetila Kraljica Elizabeta II posle 33 godine posta, veoma zanimljivu izjavu povodom upoznavanja Kraljice dao je i najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer koji ju je tom prilikom upoznao.

TEKST HRVATSKOG NOVINARA ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA! Vremenom sam shvatio – ne volim ga jer mu nitko ništa ne može

“Nisam znao kako ide protokol. Stajao sam i pitao Novaka (Đokovića) šta da radim i kako da se ponašam. Znao sam da on zna. Delovao je kao da je spreman za to, i rekao mi je šta da radim. Ja sam bio poslednji u redu, pa sam imao najlakši posao. Video sam šta svi ostali rade”, rekao je tada Federer kroz smeh.

kraljica elizabeta II, megan markl, kraljevska porodica, velika britanija

Foto: Tanjug/AP

Ipak, zanimljivo je da i sami članovi kraljevske porodice često ne žele da poštuju ova pravila, pa ih i sama Megan Markl često namerno krši.

Kako navode dobro obavešteni britanski izvori, tridesetsedmogodišnja vojvotkinja od Saseksa se “bori za jednakost” pod vladavinom kraljice Elizabete II.

Tako, na primer, znajući da će sledeća kraljica biti Kejt Midlton, Megan Markl ne smatra da treba da se klanja kraljici pri svakom susretu.

– Megan i Hari smatraju da su ova pravila zastarela, posebno za generaciju milenijalaca. Njih dvoje poštuju tradiciju, ali žele da imaju određenu slobodu u ponašanju i budućem radu – navodi bliski izvor.

U prilog tome govori i činjenica da su se Bijonse i Megan Markl prvi put upoznale juče na londonskoj premijeri “Kralja lavova”, pri čemu je američka pevačica grubo prekršila protokol i zagrlila Marklovu.

MITROVIĆ OBJASNIO BAHATIM ENGLEZIMA KO JE ĐOKOVIĆ: Pogledajte reakciju srpskog fudbalera kada je Nole pobedio Federera (VIDEO)

– Ti si moja princeza – rekla joj je Bijonse tom prilikom.

Uz srdačan zagrljaj i poljubav u društvu muževa, razmenile su pokoji komentar o deci.

Stoga, Novakov gest prema Kejt Midlton se može smatrati iskazivanjem poštovanja. Možda ovaj gest nije bio obavezan, ali je više pokazao Novakove manire.

             

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs)