ZAŠTO NIKADA NE TREBA UĆI OBUVEN U SVOJ ili tuđi dom

obuca

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ukoliko se nemate naviku izuvati kada ulazite u kuću ili stan, mogli biste promeniti mišljenje nakon što otkrijete šta sve obućom unosite u svoj životni prostor koji bi trebao biti čist i siguran za zdravlje.

Ako se pitate da li bi se trebali izuti ili ući obuveni u svoju ili tuđu kuću, imajte na umu da s obućom unosite puno više od obične nečistoće! Evo nekih razloga koji će vam dati odgovor zašto nikada ne treba ući obuven u svoj ili tuđi dom.

STROGO ČUVANA: 4 PROROČANSTVA KOJA LEDE KRV U VENAMA, veoma opasna predviđanja za koja nikada niste čuli

Bakterije

Na obući unosite u kuću razne bakterije. Jedna studija Univerziteta u Arizoni ispitivala je bakterije koje se nalaze na obući.  Pronašli su da na spoljnoj strani obuće ima čak oko 420.000 bakterija, uključujući i E. coli, te bakterije koje izazivaju dijareju, plućne bakterije i bakterije koje izazivaju meningitis.

[adsenseyu4]

Otrovi

Studija koju je objavio časopis Environmental Science & Technologi otkrila je da na obući unesemo u kuću razne otrove, među kojima se nalaze i neki vrlo štetni pesticidi, a jedna druga studija pokazala je da je 98 posto olovne prašine u kući, koja je takođe veoma štetna , dolazi preko obuće.

ACA LUKAS SA 21 GODINU MLAĐOM DEVOJKOM DOŠAO NA KARLEUŠIN NASTUP: Svi su gledali u nju zbog ovoga što je obukla (FOTO)

Prljavština

Osim bakterija i otrova, na obući unosimo blato, prašinu i prljavštinu. To znači da ćemo morati da potroši više vremena i novca na čišćenje.

tepih

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Uznemiravanje ukućana

Kada ulazite obuveni pravite i buku, pogotovo ako imate pločice, laminat i potpetice na cipelama. Izujte se i pustite ukućane da mirno spavaju.

KAD JE UMRO, ZA NJU JE SVE PRESTALO: Svet i dalje pamti LJUBAVNU PRIČU koju je samo SMRT MOGLA DA RASTAVI!

Stopala vole biti slobodna

Osim ako ne nosite specijalne ortopedske cipele, vašim stopalima će sigurno više odgovarati da ne budu zarobljena u cipelama ili patikama, kad već ne moraju (plus manje znojenja, provetravanje “miomirisa” pa i manja mogućnost za gljivična oboljenja stopala).

(Dnevne.rs /Izvor: treehugger.com)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]