“ZAPAD PRIZNAO DA KOSOVO NIJE DRŽAVA!” Lazanski: Svet SRBIJI poslao VAŽNU PORUKU!

Foto: Tanjug

Odluka Interpola da lažna država Kosovo ne bude član te međunarodne organizacije predstavlja veliku pobedu i uspeh Srbije, saglasni su sagovornici našeg portala.

Miroslav Lazanski, vojni komentator i novinar, istakao je da, uprkos trijumfu Srbije na međunarodnoj sceni u Emiratima, ne treba previše slaviti.

– Albanci će svakako u narednom periodu ponovo pokušati da izdejstvuju ulazak u Interpol, ali bez obzira na to, neprijem Kosova u tu instituciju jeste velika pobeda srpske međunarodne pozicije. Ovo je ogromno priznanje Srbiji i njenoj aktuelnoj politici – kaže Lazanski i dodaje da su se i ministar Dačić i ministar Stefanović grčevito borili.

Ako samo pogledamo broj i odnos glasova, može lagano zaključiti da je to ubedljiv poraz Prištine. Albancima je međunarodna zajednica time poslala poruka da Kosovo uopšte ne smatraju kao državu, te je ovo samo potvrda da su oni običlni međunardni provizori – zaključuje naš sagovornik.

Ramuš kuka zbog ubedljivog poraza, a od Hašima Tačija NI TRAGA!

Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti, povodom velikog uspeha Srbije u Dubaiju, kaže za naš portal da je to samo potvrda da međunarodna zajednica nije neozbiljna igra u kojoj možete koristiti prljave stvari.

– Moguće su neke prljave igre, ali kada su u pitanju policijski i poslovi koji se tiču imovine i života građana onda je jasno da postoje određenestrukture koje čuvaju dostojanstvo policijskog posla. Naša država je je taj argument uspešno odbranila u Dubaiju i upravo je na osnovu toga odbačena prijava lažne države Kosovo da uđe u Interpol. Da su Albanci podneli urednu dokumentaciju, dokaze da će se boriti protiv kriminala, mafije i da će sprečiti sve da se proganjaju ljudi, onda bi čak i naša delegacija glasala za taj prijem – ističe on.

Kosovo je, kaže, probalo mafijaškim metodama da uđe u Interpol, ali da to ne prolazi.

– Glasove koji su Albanci dobili su glasovi onih koji će uvek podržavati takve prljave i pokvarene metode za ostvarivanje svojih ciljeva. Na njihovu žalost, svet je mnogo drugačiji od onoga što ga Albanci zamišljaju. Za našu zemlju to praktično znači da ništa u vezi sa Kosovom i Metohijom nije gotovo! Čekaćemo, i na kraju će se ostvariti onako kako Srbija bude želela, a ne Albanci – ističe Spasić.

Da je Srbija ostvarila ogroman uspeh i popravila međunarodnu poziciju i ugled u svetu potvrđuje za Srbiju Danas politički analitičar Dragomir Anđelković.

IVICA DAČIĆ: Hteli su da uđu preko Kurca u Interpol, a rekao sam im da se ne blamiraju

– Albanci su stvorili predstavu da je u pitanju odsudna bitka, a to svakako nije. Njihova propaganda je bila usmerena ka tome da će oni definitivno ući u Interpol i da će to z anjih biti početak nove faze prodora u međunarodne institucije. Beograd je uspeo tako nešto da spreči i umesto velike pobede, Albanci su doživeli potpuni kolaps i to će svakako uticati demorališuće na njihovu javnost – tvrdi Anđelković i dodaje da je odlukom Generalne skupštine Interpola Srbiji dat dodatni implus da istraje u borbi za svoje nacionalne interese.

– Još jednom se pokazalo da Srbija veoma uspešno lobira i da čak kada je prepuštena u velikoj meri sebi, a ne svojim saveznicima, u stanju je da izgura svoj interes i spreči ulazak Kosova u Interpol. Ovim stvaramo dobar osnos za pregovore u narednoj fazi u procesu evrointegracija. Albanci će jedno vreme svakako reagovati histerično, ali međunarodna zajednica im je jasno stavila do znanja da takve reakcije ne mogu da daju rezultat – zaključuje Anđelković.

NAS NIJE LAKO PONIZITI NI PREGAZITI: Vučić se obratio javnosti povodom glasanja u Generalnoj skupštini Interpola za članstvo Kosova

Podsetimo, na Generalnoj skupštini Interpola glasalo se za prijem takozvane države Kosovo u tu organizaciju i tom prilikom je izglasano da lažna država Kosovo ne bude primljena u redove Interpola.

Odnos glasova za prijem 193. članice Interpola bio je 68 prema 51 protiv Kosova, a Zapad je u većini podržao takozvano Kosovo.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Sanas, L.Milojević)