ZAHTEV ZA PONIŠTENjE PRIZNANjA KOSMETA: Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu (INFO)

konferencija

Foto: Tanjug

SVIH 18 poslanika Demokratskog fronta u crnogorskoj Skupštini potpisalo je inicijativu Srpskog nacionalnog saveta o organizovanju referenduma za poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju lažne države na teritoriji Kosova i Metohije.

– Pozivam sve naše pristalice da svojim potpisima svedoče da Crna Gora nikada nije trebalo da prizna južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju za nezavisnu državu “Kosovo”.

To je važno da se uradi zbog toga što bi svi Petrovići od vladike Danila do knjaza Nikole, potpisali ovu inicijativu – kazao je Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije. – Crna Gora je nastala na kosovskom zavetu i na kosovskom mitu.

Naseljena je našim precima koji su se, nakon Kosovske bitke, doselili na ove prostore, pa prema tome naša obaveza je najmanje onolika kolika je obaveza i Srbije da tu svetu teritoriju ne priznamo za samoproglašenu i lažnu državu.

NAPAD NA TURISTE U HRVATSKOJ: Jedan Britanac ubijen, dvojica ranjena na ostrvu Pagu (INFO)

Pre tri dana potpise na inicijativu Srpskog nacionalnog saveta stavili su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i vladika buenosajreski i južno-centralnoamerički Kirilo, kao i arhijerejski protoprezvitet podgoričko-danilovgradski i bokokotorski Dragan Mitrović i Momčilo Krivokapić.

(Dnevne.rs /Izvor: V. K., Novosti.rs)