ZABRANA UVOZA AUTOMOBILA: Evo kako da proverite da li je vaš automobil među njima! Proverite ovaj broj! (INFO)

mehanicar

Foto ilustracija: pixabay

Nedavno je najavljena mogućnost zabrane uvoza automobila sa Euro 3 standardom, kao jednu od mera za smanjenje zagađenja.

Nakon ove najave, predloženo je da se tim velikim zagađivačima zabrani ulazak u grad, a trgovci su takođe odmah reagovali i smanjili cene već uvezenim automobilima.

Srbija je, inače, jedna od retkih evropskih zemalja čiji građani najčešće kupuju uvozne automobile sa Euro 3 motorom.

Oni, prema procenama MUP, trenutno čine 80 odsto ukupnog voznog parka, ili tačnije – Euro 3 motor u našoj zemlji ima 1,6 miliona vozila od ukupno nešto više od 2.000.000 automobila.

Naime, moguće da može jer broj motora sadrži i broj serije agregata kao i redni proj proizvedene jedinice. Pored toga, pogledajte i broj bloka (odlivka) on bi sigurno morao nešto da označava.

SKANDAL TRESE ESTRADU: Vest da je pevačica Sanja Maletić pronađena mrtva u Banjaluci potresla region! Istina je jezivija nego što mislite! (FOTO)

Folksvagen, audi, seat i škoda imaju broj motora sa tri slova ispred brojki, a ta tri slova označavaju seriju agregata.Međutim, problem je što se provera Euro3 standarda ne vrši čitanjem broja šasije, ili motora, već proverom “kvaliteta” izduvnih gasova i buke motora.

To što je automobil, kada je izašao iz fabrike, zadovoljavao te standarde ne znači da ih još uvek zadovoljava. Svakako, preporuka je da se nazove ovlašćeni servis i izdiktira im se broj motora, nakon čega će vam oni reći tačno o kojoj seriji se radi i da li zadovoljava E3 normu.

   

(Dnevne.rs /Izvor: