VUČIĆ U SKUPŠTINI PRED POSLANICIMA: U toku je premlaćivanje našeg naroda u Zubinom Potoku, upadaju u kuće i sve lome! Do sada je uhapšeno 23 Srba

Kosovo

Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu, a u 10.30 časova obavestiće poslanike u Skupštini i građane Srbije o najnobijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je rekao da su već upozorili da albanske snage pripremaju hapšenje pod izbogovor borbe protiv kriminala i da će to doneti ogroman strah kod srpskog naroda.

“Jutros pre 6 časova je krenula ta operacija i do sada su upali na teritoriju severa KiM sa 73 vozila i još 50 vozila u južnoj Mitrovici. Do sada imamo povrđeno hapšenje 23 lica srpske i bošnjačke nacionalnosti na teritoriji 3 opštine Zubin Potok, Kosovoska Mitrovica i Leposavić”, rekao je Vučić.

On je rekao da ima dokaze da Albanci pucaju na Srbe, ali da Srbi nisu imali nikakvo oružje

“U toku je premlaćivanje Srba u Zubinom Potoku, upadaju u kuće, sve lome. Nije bilo žrtava. Ja sam stupio u kontakt sa briselskom administracijom, upoznali smo ih sa situacijom i oni su nam saopštili da je u toku policijska akcija protiv kriminala i korupcije. Naravno oni će uhapsiti još 5 policajaca albanske nacionalnosti kako bi izgledalo kao da je ta policijska akcija protiv kriminala, a cilj je zapravo da se zaplaše Srbi. Po prvi put sam osetio dozu uznemirenosti i bojazan da ovakve akcije mogu da se nastave. Postoji informacija da je pretučen i priveden jedan ruski državljanih Mihail, radnik UMNIK administracije i o tome smo obavestili i Rusiju”, rekao je Vučić.

DRAMA U ZUBINOM POTOKU, DVOJE SRBA RANJENO U PUCNJAVI: ROSU naoružani do zuba idu peške, pucaju i uklanjaju barikade!

“Mi smo jutros stupili u kontakt sa predstavnicima NATO-a, od kojih smo dobili obaveštenje da se oni ne mešaju u to. Nama je NATO saopštio da je današnja akcija borba protiv korupcije i kriminala, i to je sve što su mogli da nam kažu i pozivali nas da se umirimo i razumemo da je u pitanju akcija borbe protiv korupcije.”
“Dovoljno nam je jasno o kakvom je licemerju reč i jutros sam naredio punu borbenu gotovost i naša vojska ukoliko dođe do bilo kakvog ugrožavanja na KiM zaštitiće naš narod. Svesni smo svega što se zbiva i nastavićemo da radimo na očuvanju mira i stabilnosti”, rekao je Vučić i ponovio da nećemo dozvoliti novu Oluju.

Borićemo se da sačuvamo mir i stabilnost, ali bićemo spremni da u najkraćem mogućem roku zaštitimo naš narod. Ako dođe do daljih napada na srpski narod, Srbija će pobediti!

Posle obraćanja predsednika, Skupština Srbije nastavila je sednicu na čijem dnevnom redu je razmatranje izveštaja o Kosovu i Metohiji.

FOTO: PRINTSCREEN

Podsetimo, Vučić je jutros pokrenuo intenzivne diplomatske aktivnosti posle upada specijalnih jedinica ROSU na sever KiM, rečeno je u njegovom kabinetu.

Predsednik Srbije zatražio je od zapadnih političkih centara da obuzdaju Prištinu i stavio do znanja da Srbija neće dozvoliti etnicko čišćenje na Kosmetu.

VOJSKA SRBIJE I POLICIJA KRENULE KA KOSMETU

U Severnoj Mitrovici jutros u 6.10 časova oglasile su se sirene povodom upada specijalnih albanskih snaga ROSU na sever Kosmeta. Specijalci ROSU u tri kolone i naoružani dugim cevima uhapsili su jutros najmanje 6 Srba, pripadnika kosovske policije, a potom je stigla vest da je dosad uhapšeno 13 Srba.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)