VUČIĆ: Tri osnovna cilja za Kosovo i Metohiju!

predsednik

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Dnevniku RTS-a gde govori o gorućoj temi Kosovu i Metohiji. On je na početku govorio o pregovorima koji će se održati u septembru između Beograda i Prištine.

Ko da je meni ili bilo kome sa naše strane lako da razgovara sa njima, Albancima. Naš je posao da to radimo i da radimo što najbolje možemo da uradimo za naš narod – rekao je predsednik.

Na konstataciju da će rasplitanje kosovskog čvora trajati duže nego što se čini, čak i godinama, predsednik odgovara:

Dr EDVARD HERMAN: U Srebrenici je ubijeno između 500 i 1.000 vojno sposobnih muslimana! I to isključivo iz osvete, zbog ubijenih 2.380 srpskih žena i dece!

– Kriza između Srba i Albanaca traje godinama. Mi smo u veoma teškoj situaciji. Mi imamo tri glavna cilja. Naš prvi cilj je da sačuvamo mir i stabilnost, jer to je budućnost za našu decu. Moramo ga čuvati po svaku cenu. Sa druge strane, odnosno pod brojem 2, cilj je da zaštitimo naše državne interese i teritorijalne i imovinske i to je najteži deo. Pod tri, da zaštitimo prava naših ljudi na KiM, da naša deca, naših Srba mogu nesmetano da idu u škole, bioskope. Sada se postavlja pitanje kako da to postignemo.

Predsednik se osvrnuo na definiciju države, te je objasnio da pod definicijom spada teritorija, stanovništvo i vojska i policija.

“KOSOVO JE OTIŠLO” Saopštenje LDP koje će razbesneti mnoge u Srbiji

A koji od ta tri elementa imamo u svojim rukama na KiM? Granice na Jarinju i Brnjaku konačno su postavljenje 2011. godine, postavljena je između Srba i Srba, iako su je Srbi spaljivali – naglasio je Vučić.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Alo)