VUČIĆ: Srbija počinje sa proizvodnjom leka protiv korona virusa

VEST

Dnevne.rs

Uskoro ćemo početi da proizvodimo nešto što liči na hlorokin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom posete Nišu da će Srbija uskoro početi da proizvodi lek koji se koristi u terapiji pacijenata obolelih od korona virusa.

– Uskoro ćemo početi da proizvodimo nešto što liči na hlorokin. Nadam se da ćemo imati oko 50.000 kutija tog leka što će biti i više nego dovoljno za sve potrebe Republike Srbije i celog regiona – rekao je Vučić.

U poseti Nišu, predsdnik Vučić je rekao da će bolnicu u Leskovcu pretvoriti u kovid bolnicu, kao što je to slučaj sa Kliničkim centrom u Nišu. Naglasio je da je sreća što postoji taj klinički centar, inače ne bi bilo mesta za ljude, kao i da kapaciteti jesu na izmaku.

Kineski turisti zainteresovani za POSETU SRBIJI: Pretraga na turističkim sajtovima PORASLA za 480 odsto

U poseti Nišu, predsdnik Vučić je rekao da će bolnicu u Leskovcu pretvoriti u kovid bolnicu, kao što je to slučaj sa Kliničkim centrom u Nišu.

Naglasio je da je sreća što postoji taj klinički centar, inače ne bi bilo mesta za ljude, kao i da kapaciteti jesu na izmaku.

Predsednik Srbije je zamolio ljude da ne zamere kada im se kaže da idu na jedno mesto, a oni bi želeli na drugo.

Ko je primio ovu vakcinu kao dete, zaštićen je od KORONA VIRUSA?!

– Potrebna je veća disciplina, naročito na jugu Srbije, Ćićevac, deo Zaječara i nišavskog okruga, gde je bio veliki priliv stanovništva iz inostranstva – rekao je Vučić na početku obraćanja.

 

(Dnevne.rs/Alo.rs)