VUČIĆ SAOPŠTIO DOBRE VESTI GRAĐANIMA SRBIJE: Povećanje penzija od novembra, a plate..

naoružanje

FOTO: TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će penzije biti povećane pre kraja godine, najverovatnije od novembra i rekao da se nada da će i plate biti povećane još ove godine.

Vučić je, nakon pokazne vežbe gađanja iz streljačkog naoružanja u Nikincima, u izjavi novinarima, preneo da je juče razgovarao sa premijerom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, dodajući da neće biti potreban rebalans budžeta za povećanje penzija. Kazao je da možemo već od novembra da povećamo penzije, dodajući da će biti ukinut zakon koji je donet u cilju ekonomskog oporavka, tako da će i oni sa najvećim penzijama imati povećanje.

“I oni sa najvećim penzijama imaće značajno povećanje, oni koji su imali 90.000 imaće 100.000 dinara sada. Svi će imati veće penzije nego ikada”, rekao je on.

ALARMANTNO: Albanci sprovode tiho etničko čišćenje u Srbiji

Vučić je kazao da mu je posebna želja, a veruje da će premijerka i nadležni ministar to uraditi, da povećaju penzije onima koji su primali do 30.000 dinara mirovinu.

“Želim da povećamo penzije onima koji su imali do 30.000 dinara penzije, da dobiju više nego što bi dobili samo ukidanjem zakona. Ti ljudi predstavljaju najveću grupu penzionera, a ima ih oko 1,152 miliona, i moraju osetiti boljitak, jer su dali najviše za našu zemlju svojom trpeljivošću i strpljenjem. Verovali su da teške reforme donose rezultate”, objasnio je on.

Ambasador Kine o rešavanju kosovskog pitanja: Mi smo čekali 100 godina…

Vučić je rekao da će svi penzioneri imati značajno veće penzije. Što se plata tiče, rekao je da se nada da će povećanje uslediti još ove godine, ali da će o tome moći da kaže više za desetak dana.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)