VUČIĆ: Samo je rat alternativa, a mi ga organski ne bismo preživeli

sastanak

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Beograd — Vučić izjavio da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja.

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

“Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo”, istakao je on nakon obilaska radova na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je takođe i postavio pitanje novinarima: “Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?”

Srbija ulazi u Orbanovu uniju?!

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo, rekao je on i napomenuo da Srbiji sukobi nisu potrebni.

“Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih… mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika”, izjavio je Vučić.

   

(Dnevne.rs/Izvor: b.92)