VUČIĆ PUTUJE U MOSKVU! Hitan sastanak sa Vladimirom Putinom

Vučić

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić za dve nedelje ide u Moskvu kako bi se hitno sastao sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom, a glavna tema o kojoj će razgovarati tiče se budućnosti Kosova i pokušaja dela međunarodne zajednice, pre svih Nemačke, da stopira razgraničenje kao trajno rešenje za južnu pokrajinu.

– Srpski predsednik će otvoreno govoriti o trenutnoj situaciji, o preprekama i pritiscima s kojima se suočava Beograd. Očekuje se da će posebna pažnja biti posvećena stavu Nemačke, koja je sada glavni kočničar dogovora o razgraničenju – navodi izvor “Srpskog telegrafa“.

Prema rečima sagovornika, ruski predsednik spreman je da pomogne da se te prepreke reše.

Na žalost, bolest je bila jača od njega: Dragan Jovanović se povlači iz glume! (INFO)

– Putin je više puta ponovio da podržava Srbiju i da možemo da računamo na punu podršku Moskve kada je u pitanju rešavanje kosovskog čvora. Sigurno je da će predsednik Rusije učiniti ono što je do njega, razgovara i sa Angelom Merkel, kako bi nam pomogao da rešimo ovo pitanje – navodi izvor Srpskog telegrafa i podseća da nema ruskog zvaničnika koji nije rekao da po pitanju Kosova Rusija stopostotno stoji uz Beograd.

Predsednik Srbije potvrdio je da uskoro ide u Moskvu, a na Tviter profilu naveo da očekuje da će oba naroda imati koristi od razgovora u Moskvi.

– Radujem se novom susretu sa predsednikom Putinom, uveren sam da će naši razgovori doneti veliku korist srpskom i ruskom narodu – napisao je Vučić na Tviter profilu.

Prethodno je ruski ambasador Aleksandar Čepurin potvrdio da su pripreme za suret dvojice predsednika u toku.

– Tokom kratkog razgovora sa A. Vučićem pričali smo o modalitetima predstojeće posete predsednika Srbije Moskvi. Poseta će se održati početkom oktobra. Na sastanku sa predsednikom V. Putinom očekuje se razmatranje ključnih bilateralnih i regionalnih pitanja. Raspoloženje je pozitivno – naveo je Čepurin.

ISPOVEST DEČAKA (13) KOGA VRŠNJACI MALTRETIRAJU U ŠKOLI: Vređaju mi mamu, tatu, babu, dedu, da nemam skupe patike…

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić ističe da je ovaj susret od izuzetne važnosti.

– Veoma je važan sastanak Vučića i Putina. Za Srbiju je ključna podrška Rusije i to će se još jednom potvrditi – poručio je Dačić.

Izbegavanje zamke

Prema rečima analitičara Dejana Vuka Stankovića, u fokusu Putinovog i Vučićevog razgovora biće činjenica da je Briselski posrazum u ozbiljnoj krizi.

– Rusija je garant da Kosovo neće u UN, a samim tim i garant da pregovarački proces neće biti puka verifikacija volje zapadnih zemalja – istakao je Stanković.

VUČIĆ IZ KINE PORUČIO: Nema te sile koja me može naterati da priznam Kosovo

Bivši šef diplomatije SR Juoslavije Vladislav Jovanović smatra da je ovo prilika za nas da se izmaknemo iz zamke koju nam je Zapad pripremio.

– To je priliak da se pomalo pregrupišemo kao država i zauzmkemo odlučniji i principijelniji stav koji neće škoditi našim ciljevima. Samo treba da budemo principijelni – objašnjava on.

(Dnevne.rs/Izvor: Srpski telefgraf.rs)