VUČIĆ POZVAO SRBE DA NE PADAJU NA PRAZNE PRIČE: Neće Tramp „slomiti kičmu“ Albancima, neće ni Putin…

interpol

Foto: Printscreen/TV Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratili se javnosti.

Vučić je prvo rekao javnosti da je obavestio Milorada Dodika šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

– Ceo svet, cela Evropa je salgasna da su mere koje je uvela Priština, kada su u pitanju takse i formiranje tzv. Vojske Kosova pretnja po regionalni mir i stabilnost – rekao je predsednik Srbije.

– Razgovarali smo i o budućem periodu i svemu što Srbiju čeka. Očekuje nas mnogo izazova. Iako je iza nas jedna od najboljih ekonomskih godina po mnogim pitanjima, po svim ključnim ekonomskim parametrima, ali sve to i kada uradite, nadvije se kao senka to što se zbiva u našim odnosima sa Prištinom – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je sa Dodik razgovarao o odnosima i saradnji Srbije i BiH i konstatovali da je trgovinska razmena izuzetno porasla.

– Za dve godine dostićićemo sumu od dve milijarde. Razgovarali smo i želeo sam da ga obavestim o svemu na KiM i koje mere je preuzela Srbija – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da, ko god da pokuša da izazove pogrom, Srbija će znati da zaštiti svoj narod. Ističe da Brnabić sutra odlazi u Banjaluku gde će istaći šta je sve urađeno kao podrška za RS, a podrška će se nastaviti i u budućnosti.

– Imamo ideju da napravimo spomenik u Donjoj Gradini, kompletan memorijalni kompleks i muzej sa najsnažnijim video-produkcijama, sve kako bi deca i u Srbiji i u RS i u BiH znala kakvo se zlo dogodilo u Jasenovcu. Želimo da poštujemo žrtve i da ne dozvolimo da ovakvi događaju odu u zaborav – kaže Vučić.

LAZANSKI: Najbitnija REČ NEDOSTAJE u pismima Donalda Trampa upućena Vučiću i Tačiju!

Bilo je, kako je rekao, i govora i o auto-putu ka Sarajevu i čeka se odluka Bosne i Hercegovine.

– Potpisali smo sve neophodne ugovore, Srbija je spremna i čekamo RS, a i BiH – rekao je predsednik, dodajući da je povezivanje važno, te da ono zavisi od oluka iz Sarajeva, a da je Beograd spreman u svakom smislu.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik se zahvalio Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu.

– Želimo što pre da implementiramo izborne rezutlate na teritoriji cele Bosne i Hercegovine. Nosni i Hercegovini treba da bude veoma važno da joj Srbija bude ključan partner u regionu – istakao je Dodik.

– Odnos Srbije i BiH treba da rešimo, pitanje granica, puteve, mostove – rekao je Dodik i naglaiso da su odnosi Srpske i Srbije bratski i nikad bolji.

Na pitanje novinara oko saveta ministara, Dodik je rekao da su spremni da formiraju organe, ali da su naleteli na nemogućnost zvano Sarajevo.

Što se tiče izjava predsednika Crne Gore, Dodik kaže da je bilo nepotrebno, da je to greška i da Đukanović ne može da drži predavanja.

– Svestan sam da njihove službe rovare, nije pristojno to što radi i ja stojim iza jedinstva SPC i bilo bi krajnje vreme da promeni stav prema kompletnom srpskom narodu – zaključio je Dodik.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ranije danas danas sa predsedavajućim Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu.

Vučićevu ideju da se izgradi memorijalni kompleks – da se zločini nad Srbima koje su ustaše počinile nikad ne zaborave – podržava.

– Jasenovac je najveći mrtvi grad Srba – rekao je Dodik.

Predsednik Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o problemu sa Albancima na Kosovu i Metohiji, rekao da rešrenje tog problema nije moguće ni bez Rusije, ni bez Amerike.

MILOŠEVIĆ JE NA KOSOVU ČUVAO SVOJE POŠTENE ALBANCE, A ONI SU TUKLI SRBE! Ovako je sve počelo

– Mi pregovaramo pod okriljem EU, ali nama je potrebna saglasanst svih velikih sila. Nastavićemo dijalog sa Prištinom, ali pod uslovom da prvo ukinu takse na srpske proizvode – istakao je srpski predsednik.

Vučić i Dodik su razmenili mišljenja i stavove o aktuelnim pitanjima i regionalnoj saradnji.

Dvojica predsednika, koji su i lideri SNS i SNSD, prethodno su prisustvovali 10. Kongresu Socijalisticke partije Srbije na kojem se bira predsednik stranke.

NEĆE TRAMP „SLOMITI KIČMU“ ALBANCIMA,NEĆE NI PUTIN…

Neće Donald Tramp da slomi kičmu Albancima, niti će Putin da slomi nekog, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić ukazujući da su potpuno neosnovane špekulacije i nerealna očekivanja posle pisma američkog predsednika u vezi rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

„Moramo mi sami da se dogovorimo“, rekao je više puta večeras predsednik Vučić.

„Naravno da je SAD više na njihovoj strani, oni su ih priznali. Ali, da li će Tramp slomiti kičmu Albancima? Neće. Neće ni Putin nekog…“, rekao je Vučić.

Pustite priče koje prodaju novine, treba pričati ozbiljno i odgovorno, apelovao je Vučić.

Suština je, kaže, u našim razgovorima sa Albancima, iako krajnje rešenje za Kosovo nije moguće bez da se saglase SAD i Rusija, ali, naglasio je, niko ne može da nametne rešenje, ni SAD, ni Evropljani, ni Rusija.

On je ponovio da je cilj Srbije da postigne kompromis oko kosovskog pitanja, ali da nismo ni blizu toga, ne zato što on to ne želi, već što to ne žele Albanci.

Problem je, prema njegovim rečima, Priština, od koje, ističe, ne očekuje ni da će ubuduće biti konstruktivnija.

„Oni su naučili svoj narativ da su najizrazitiji pro NATO, proamerički. Kada treba da dođu do teških rešenja, “hajde da proširimo teritoriju, da smanjimo prava Srbima““, ukazao je on.

STRUČNJACI TVRDE: Znak “stop” je tu umesto rampe, da bi vozači bili krivi za udes! Ne sme da stoji ni na jednom pružnom prelazu

Vučić je preneo da je jedan od najviših funkcionera EU Ani Brbanić, kada se trudila da objasni sve šta su razlozi, rekao da ne mora da nastavlja, jer on, kako je rekao, zna o čemu se radi.

„Ana je zastala, a funkcioner je kazao da je to tako, jer zna da je Aleksandar Vučić u razgovorima i pregovorima ozbiljan, a drugi nisu“, kazao je on.

Onima koji tvrde da je već postigao dogovor, poručio je:

„Nemojte da pričate gluposti. Sve bih na svetu dao da smo se dogovorili. Izašao bih odmah pred ljude. Ne stidim se i ne bežim. Dan da ne ostanem više na vlasti uradio bih ono što je najvažnije za srpski narod. Obezbedili bi mir i obezbedili bi budućnost građanima na KiM, i ekonomski razvoj“.

Podvukao je i da je nemoguće postići rešenje bez Rusije i SAD.

„Mi pregovaramo pod okriljem EU, naravno da je potrebna saglasnost svih velikih sila.

Ako dođe do daljih ozbiljnih razgovora i dijaloga, a za to je potrebno ukidanje taksi“, poručio je on.

Istakao je da nijedno rešenje neće biti bez odobrenja naroda, dodajući da sve vreme pokušava da „brod vodi uzvodno, a ne nizvodno“, da se suprostavlja jednostavnim rešenjima, koja nisu solucija.

„Nasukali bismo se da idemo u drugom smeru brzo i nestali kao narod“, kazao je Vučić.

Naglasio je, ukazujući da budu srećni oni koji se plaše toga, da nismo blizu rešenja.

Hitan odgovor”: Nakon odlaska slavnog voditelja Ivana Ivanovića, stiže reakcija “Prve” televizije (INFO)

„Može iz sveta bilo ko i šta da govori, a poštujem šta kaže predsednik SAD Donald Tramp, Rusije Vladimir Putin i EU, ali znam da dogovor sa Albancima nije blizu“, podvukao je on.

Rekao je da je i protiv stava „sve je naše, mi mrzimo njih“, dodajući da je takav njihov odnos.

„Hajde da pogledamo šta je realno“, apelovao je Vučić.

On je ukazao da postoji jedno pitanje, a tiče se odluke Međunarodnog suda pravde, na koje nije pronašao odgovor, iako je prikupio sve eksperte, a naša sreća je što kosovski Albanci nisu imali dovoljno mudre savetnike.

SIROMASI U OVOJ ZEMLJI NE POSTOJE, NEZAPOSLENOST NA NIVOU STATISTIČKE GREŠKE: Ovde je plata učitelja 7.000, u pekari 3.800 evra!

„Šta bih rekao Tačiju da je, umesto onoga što je govoiro u UN o Ahtisariju, govorio o presudi Međunarodnog suda pravde? Šta bih rekao na to? Imam jedan mali odgovor i čuvam ga kao iznenađenje. Šteta po njih je što su hteli više da se dodvore zapadu, pa su pominjali stvari koje su gluposti i nemaju vezu sa suštinskom pravničkom osnovom“, rekao je Vučić.

On je kazao da je situacija po nas na terenu pogubna i pozvao da mu kažu šta mi to imamo, a šta sve možemo da izgubimo.

Naglasio je da nikada neće biti da svi budu zadovoljni rešenjem.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)