VUČIĆ ODLUČIO: Evo koja je PRVA VELIKA PROMENA koju će napraviti čim postane PREDSEDNIK! (INFO)

premijer

Foto: Tanjug

BEOGRAD – Još pre izlaska na birališta 2. aprila, Aleksandar Vučić je najavio da će, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, njegova kancelarija biti u Palati Srbije, a ne na Andrićevom vencu u samom centru Beograda.

Za posao preseljenja kabineta šefa države zadužena je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, a na pitanje koje bi to prostorije u bivšoj zgradi SIV bile pogodne za kancelarije predsednika države i koliko je vremena potrebno da se one osposobe, ova uprava nije imala odgovor, pišu Večernje novosti.

 

[adsenseyu4]

 

U dopisu direktora Dejana Jonića navodi se da Uprava ne raspolaže zahtevom za postupanje u vezi sa preseljenjem ili načinom korišćenja prostorija u Palati Srbija. Obim poslova i rokovi, kako piše, znaće se kad zahtev stigne.

“Predsednik države, inače, koristi prostorije u centralnom delu Palate za protokolarne i druge aktivnosti”, stoji u dopisu Jonića.

Govoreći o ideji da mu kabinet bude na Novom Beogradu, Vučić je podsetio da postoji predlog da se zdanje na Andrićevom vencu petvori u neki muzej. Ovo zdanje je i bilo Muzej kneza Pavla od 1935. do 1944, a kasnije i Muzej umetnosti. U njega su se 1953. uselili republički organi – Izvršno veće, Skupština, a zatim i Predsedništvo.

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]