VUČIĆ ODBRUSIO ALBANCIMA: Nemam šta da pričam sa ljudima kojima je Srbija meta

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ne znam kako je to neko smislio da sporazum Beograda I Prištine bude potpisan u Vašingtonu, ni ko mu je to rekao, ni kada, jer nikakav dogovor nije ni na vidiku, rekao je za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Nema ni šta da bude da bude potpisano, da budem iskren”, ističe Vučić, podsetivši da već odavno govori da nema ničega na osnovu čega bi trebalo da se temelji optimizam o dogovoru.

“Bio bih radostan kada bih to mogao da ponudim građanima Srbije. Nema šta narodu da ponudim, a nema šta ni da razgovaram sa ljudima koji svaki dan donose nove mere protiv Srbije i Srbija ima je jedini neprijatelj i meta. Kad bude nečega, izaći ću, biću radostan da kažem da se pojavio tračak nade. Za sada od takvih stvari nema ništa”, rekao je Vučić.

DOMINACIJA RUSIJE! Amerikanci PRIZNALI: Od ovog NAORUŽANJA NEMA ODBRANE!

On takođe kaže da Priština mora da kaže da je spremna na razgovor sa Srbijom, iako tvrde da je Srbija genocidna država, zato što to zemlje Kvinte i neki drugi od njih to očekuju.

Foto: Tanjug/​Filip Krainčanić

Za nas je važno, dodaje on, da čvrsto držimo našu poziciju, da tražimo kompromis, da dobro razumemo šta je realnost na KiM , da se ne busamo, ali da imamo stabilna, jasna i nedvosmislen stav da ćemo štittiti svoj narod, da ne mogu da ih proteraju.

“Mislim da je to najveća garancija srpskom narodu da će opstati”, zaključio je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso, Agencije)