Vučić objavio pobedu i oglasio se o PRELETAČEVIĆU: Evo šta je on za mene

predsednik

Foto: Printscreen/youtube/Telegraf

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić objavio je sinoć pobedu na predsedničkim izborima, navodeći da je za njega glasalo više od dva miliona birača i da je pobeda čista kao suza. On je rekao da je “nestvaran osećaj dobiti toliko glasova u prvom krugu”.

– Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje i od tri miliona i 700 hiljada ljudi, konačna procena je da smo dobili oko dva miliona i 35.000 glasova – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sedištu stranke, u prvom obraćanju po zatvaranju birališta u sedištu stranke, oko 22.30.

On je istakao da je dobio 12 odsto, odnosno oko 430.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je dobio ogroman broj glasova u uslovima koji su bili sve, samo ne laki.

 

[adsenseyu4]

– Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smeru Srbija želi da ide, važno da je pobeda čista kao suza, da nije mala razlika – rekao je Vučić, a potom je dodao:

“Kada i pored antisistemskih kandidata dobijete 56 odsto, to je zaista neverovatno. Hvala vam puno, ne znam ni šta više da kažem..”

On je zahvalio svim građanima Srbiji, navodeći da je većinski pobedio i u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i u mestima gde većinski žive Mađari.

– Posebno hvala Koceljevi, Dolejvcu, Žagubici, svuda je preko 80 odsto glasova za nas – rekao je Vučić.

Nova vlada u naredna dva meseca

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će nova vlada biti formirana u naredna dva meseca.

– Vlada će biti formirana u naredna dva meseca, dva meseca i koji dan – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

Vučić je rekao i da su glasovi za jednog ili pojedine sistemske kandidate za njega obaveza i znak da ima ljudi koji su nezadovoljni.

– To znači da o njima treba da vodimo računa i da im pomognemo – rekao je Vučić i dodao:

“Ono što je za nas važno je da nastavimo borbu protiv korupcije i da jačamo institucije. Zato sam zadovoljan, jer nije bilo neregularnosti, pa čak nijedne tuče. Srbija je jaka, snažna i biće još jača.”

Vučić je dodao da “mi moramo da verujemo u sebe, kao narod i kao gađani Srbije”.

– Nije pitanje da li će neko napraviti jednu ili drugu kombinaciju, već šta možemo za našu državu da uradimo – dodao je on.

Vučić je rekao da ove godine imamo mnogo posla u svim sferama društvenog života, a potom se zahvalio na podršci i koalicinim parnerama.

– Ovo je jedna od najvećih stranaka u Evropi, a na Balkanu sigurno. Čestitam i gospodinu Jankoviću i Maksimoviću, i Šešelju koji bi sigurno imao bolji rezultat na parlamentarnim izborima – rekao je on.

 

[adsenseyu1]

Vučić o Preletačeviću

– Video sam ja mnoge novinare kako su bili zaljubljeni u antisistemske kandidate koji ne nose ozbiljnu politiku, a ovde ozbiljne politike ima. Mi moramo da se posvetimo ljudima koji se loše osećaju i koji su nezadovoljni… I to je prva poruka koju smo dobili na izborima – prokomentarisao je Vučić “pojavu Preletačevića” na političkoj sceni.

Beli

Foto: Printscreen/tviter

“Daću sve da budem predsednik svih građana”

– Pokazaću da nisam lagao i obmanjivao da ću se boriti za svakoga bilo da je glasao za mene ili ne. Biću kritičar vlade ako treba, ali i podrška za sve što bude neophodno i kada treba – zaključio je Vučić.

 

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

 

[adsenseyu2]