VUČIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI ZAHTEV MMF ZA POVEĆANJE PENZIJA: Više od 70 odsto penzionera NE BI DOBILO NIŠTA

predsednik

Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da MMF traži od Vlade Srbije da se drastično povećaju penzije za one koji primaju više od 50 hiljada dinara i ukazao da takvim povećanjem 76 odsto najstarijih sugrađana ne bi dobilo – ništa.

Vučić je na pitanje novinara da prokomentariše navode da je Misija MMF sugerisala predstavnicima vlasti da ukinu krizne mere za penzionere, odnosno Zakon o privremenom umanjenju penzije, koji je na snazi već četiri godine, rekao:

– Ne kaže to MMF zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već kaže iz nekih drugih razloga.

PENZIJE SE VRAĆAJU NA STARO?! MMF sugerisao predstavnicima vlade da ukinu privremene krizne mere za penzionere

– Oni traže da se drastično povećaju penzije onima koji imaju više od 50. 000 dinara penziju a da se ni za dinar ne povećaju penzije ljudima koji imaju ispod 25. 000 dinara, a to je 61 odsto penzionera i da se minimalno uveća za ljude koji imaju 30 hiljada penziju. Ukupno 75, 76 posto penzionera ne bi ništa dobili od narednog povećanja – rekao je Vučić.

Kaže da nije razgovarao sa predsednicom vlade po ovom pitanju, da je to činio ranije i da ne zna šta je njena pozicija te da treba sačekati odluku vlade o tome.

beda

Foto ilustracija: Pixabay

– Ja sam uvek za zaštitu najsiromašnijih, ali, videćemo kako će vlada da odluči. Može da se napravi neka kombinacija u tome, da uradimo i jedno i drugo. Videćemo kakvi će efekti našeg suficita u budžetu i privrednog rasta biti za tri meseca, pa će onda biti lakše da se tako nešto komentariše – rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa poslanikom i predsednikom Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga Ginterom Krihbaumom.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

4 Comments on "VUČIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI ZAHTEV MMF ZA POVEĆANJE PENZIJA: Više od 70 odsto penzionera NE BI DOBILO NIŠTA"

  1. Samo da mi lepo zbrinemo penzionere dok na sva omladina zbriše iz zemlje…

    • Nema ko njih da zbrinjava, oni su to zaradili, uplacivalai u penzioni fond koji je neko opljacako. Znaci oteto im je steceno. A omladini treba da se obezbede radna mesta i koliko mi je poznato drzava obezbedjuje stalno nove investitore i na taj nacin im obezbedjuje potencijalna radan mesta.

  2. Slavko Stevanovic | 12. May 2018. at 13:02 |

    Nije MMF rekao da se povecaju penzije onima koji imaju preko 50 000 dinara, vec je rekao da se penzije vrata na predjasnji nivo, sto znaci da se onima kijima su umanjene penzije vrati oteto, i da se sve vrati na stari nacin uskladivanja. Nemam jista protiv radnika iz drzavnih organa njima je umanjio plate za deset posto i to im je i vratio kroz povecanja, samo jos uvek penzionere pljackaju. Cak i onim penzionerima kojima nije umanjio penzije krade na taj nacin sto je ukinuo uskladjivanje penzija sa inflacijom i rastom cena na malo. Ima i moze jos mnogo da se pise i prica ali kome?

  3. Nenad Trifunović | 14. May 2018. at 07:44 |

    Da li je moguće da je Vučić toliko glup da nije razumeo preporuku MMF=a da prestane da vażi Zakon o privremenom smanjenju penzija, ili se ovom prevarantu i lopurdi svidelo da sa opljačkanim novcem od penzionera zadovoljava svoje finansijske bahanalije, koje on naziva “reformama”?

Comments are closed.