VUČIĆ OBJASNIO ŠEFU NEMAČKE DIPLOMATIJE: Da li želite da vidite da je Srbija ponižena? Taj film nećete da gledate

predsednik

Foto: Tanjug

Pitao sam nemačkog šefa diplomatije kako da izađe pred Srbe i kaže da nema ništa od Kosova. „Pa svi Srbi da uzmu tiganj i da me lupe u glavu“, kaže Vučić.

Poslednji dan kampanje za izbore u Beogradu idem da razgovaram sa Hašimom Tačijem. Da li je meni lepo da razgovaram s nim? – Nije. – Da li je lepo njemu da razgovara sa mnom? – Nije, ali mi moramo da razgovaramo, kazao je predsednik Srbije danas.

„To mi je posao i važno je da se sastajemo i bolje da se sastajemo ako će to da sačuva glavu bilo kom detetu ili starcu na Kosovu“, istakao je Aleksandar Vučić za TV Hepi.

On je podsetio da svi znamo kada pričamo o Kosovu da su se srpska Vojska i policija povukle sa KiM 1999. i da su umesto njih došle strane službe i da od tada nijedna istraga nije dovršena, da niko nije odgovarao za martovski pogrom, kao ni progon naših ljudi sa njihovih vekovnih ognjišta.

Više nije, kako kaže, stav međunarodne zajednice standardi pre statusa, već je sada stav samo status.

ALBANAC DOŠAO U BEOGRADSKI STUDIO I PORUČIO SRBIMA: Jednom za svagda shvatite zbog čega ne smete da nas zovete Šiptarima! (VIDEO)

Od perioda poznatog kao sukob Tadić- Koštunica, svet je priznao Kosovo i vi od mene danas tražite da vodeće svetske sile i sve zemlje koje su priznale Kosovo sada kažu „izvinte mi smo pogrešili“. „To se neće dogoditi, a svi se prave blesavi. Mi smo bar uspeli da se vratimo za pregovarački sto“, kazao je Vučić i ponovo upotrebio poređenje sa šahovskom tablom.

„Uspeli smo da im skinemo dva pešaka i da je dama u minusu. Borimo se u nemogućim uslovima, a sve vreme nam pričaju ne valja ovo, nevalja ono…Pa recite onda šta je ono što je dobro ali realno. Nema toga. Pričamo sve vreme o kontroli štete. Godinu dana sam se borio samo da Srbiju vratimo u tu partiju šaha“, istakao je Vučić.

On je rekao i da je zahvalan nemačkoj kancelarki što ga je saslušala i dodao da bi njen stav bio i oštriji da nije pokazao dozu hrabrosti.

„Ja sam im rekao – da li hoćete rešenje? Da li želite da vidite da je Srbija ponižena? To sam rekao i Zigmaru i rekao sam mu da taj film nećete da gledate. Hoćemo kompromis, ho’emo dogovor i to je važno, da imamo bolje odnose. Ali, ne možete vi sve da dobijete a Srbi sve da izgube“, rekao je Vučić.

BEOGRAĐANINU (33) LJUBAV POMUTILA RAZUM: Saznao da ga devojka vara sa starijim muškarcem, pa skovao plan zbog kojeg je završio u policiji

On je rekao i da je nemačkog šefa diplomatije upitao i kako da izađe pred Srbe i kaže da nema ništa od Kosova i da su to rekli naši prijatelji. „Pa svi Srbi da uzmu tiganj i da me lupe u glavu“, dodao je on.

VLADIMIR PUTIN O INTERKONTINENTALNOM RAKETNOM KOMPLEKSU: Dosad nas niko nije slušao, POSLUŠAJTE NAS SADA

(Dnevne.rs/Vestinet.rs/Izvor:B92)