VUČIĆ O UJEDINJENJU SRBIJE I SRPSKE I DODIKOVOJ MAPI! Pažljivo pročitajte šta je rekao liderima Balkana

sastanak

Foto: Tanjug, Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih država u regionu i nema pretenzija ni prema jednoj teritoriji, te istakao da očekuje da se i druge zemlje tako ponašaju.

Na pitanje kako komentariše izjavu Milorada Dodika o prekrajanju granica koju je dao u ekskluzivnom intervjuu za Espreso, uz opasku novinara u Mostaru da “podržava Dodikove stavove”, Vučić mu je odgovorio da ne bi trebalo da iznosi konstatacije o tome da li on nekoga podržava ili ne.

“Ako me pitate šta Srbija misli o promeni granica na Balkanu, smatramo da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije i Srbija poštuje teritorijalni intergritet svih ostalih. Tako je bilo i nadam se da će tako i ostati”, rekao je Vučić.

On je dodao da smatra nedoličnim izjave pojedinih političara i iz Bosne i Hercegovine koji su rušili teritorijalni integritet Srbije u uverenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

“Smatram da je to loša poruka i da niko ni na koji način ne treba da krši bilo čiji teritorijlani integritet”, istakao je Vučić. On je dodao da Srbija nema nikakve pretenzije prema Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji.

BEZ DLAKE NA JEZIKU: Miloš Biković o Željku Mitroviću, ubistvu Ćuruvije, DRŽAVNOJ BEZBEDNOSTI, rijalitiju, radovima u Beogradu..

Kad je reč o saradnji sa Miloradom Dodikom, sada predsedavajućim Predsedništvu BiH, a ranije predsendikom Republike Srpske, Vučić je rekao da je ta saradnja u interesu RS, BiH i Srbije i da veruje da u budućnosti može da bude još bolja.

“Mislim da niko nije imao problema zbog dobre saradnje sa Srbijom, naprotiv”, rekao je Vučić.

Govoreći o granici sa BiH, Vučić je podsetio da je u Sarajevu dogovoreno da deo granice od tri odsto bude rešen, što je veoma važno i za BiH i za Srbiju, ali da ipak nije postignut dogovor.

“Tamo je bio Čović, tada je bio i Ivanić i obojica mogu da potvrde da sam uradio sve što smo se dogovorili, ali to nije bilo dovoljno da se dođe do promene stava”, rekao je Vučić i dodao da mora još da se radi na tome kako bi se došlo do rešenja.

Na pitanje novinara zašto se njegov predstavnik nije pojavio na potpisivanju protokola o tromeđi između Srbije, BiH i Crne Gore, Vučić je odgovorio pitanjem:

“Kako da se pojavim ako nismo dogovorili tih tri odsto”.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)