VUČIĆ BURNO U BERLINU O IZJAVI ZVIZDIĆA : Da li on misli da Srbiji treba da se prekrajaju granice, a Bosni i Hercegovini ne (INFO)

Merkel

Foto: Tanjug/AP

Da li (predsedavajući Saveta ministara BiH Denis) Zvizdić misili da Srbiji treba da se prekrajaju granice, a Bosni i Hercegovini ne – upitao je danas u Berlinu predsednik Srbije Aleksandar Vučić u burnoj rekaciji na izjavu Zvizića o menjanju granica kao mogućem modelu za rešavanje kosovskog pitanja.

Odgovarajući na pitanja novinara, on se osvrnuo na izjavu Zvizdića koji se danas usprotivio prekrajanju granica navodeći da bi to loše moglo da se odrazi na celovitost BiH.

– Znači Zvizdić se zalaže za očuvanje Kosova u sastavu Republike Srbije – rekao je Vučić, kada je jedan od novinara prokomentarisao da je Zvizdićev stav prakično upravo suprotan tome zbog eventulanog domino efekta na BiH

– Aha, znači Zvizdić misili da Srbiji treba da se prekrajaju granice, a Bosni i Hercegovini ne. Zvizdić je mogao da misli na samo jedne granice – ili je Kosovo deo Srbije, što je zvanična pozicija BiH ili nije. Hvala Zvizdiću što poštuje granice Srbije. A ako je mislio suprotno, čudno je da mislim da mogu da se prekrajaju granice Srbije, a ne druge – rekao je Vučić.

VLJORA ČITAKU UVREDILA SRBIJU: Kad vidite sa kakvim zlom je uporedila Srbe, ZANEMEĆETE!

On je naglasio da do rešnja mora da se dođe kompromisom.

– Ako niko neće koprmois, već žele da se pritiska Srbija – taj film nećete gledati – rekao je Vučić i dodao da Srbija u danas u Berlinu nema nikakve zahteve.

– Mi da jurimo otvorite tri umesto dva poglavlja ne zanima nas to – podvukao je. Ponovio je i da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH.

– Jesam li milion puta ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH? Da li se ijednom dogodilo da sam negirao integritet BiH? Nije nikada – rekao je on.

Velika konferencija o Zapadnom Balkanu, koja je organizovana ni inicijativu moćnog evropskog dvojca – nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makron – počinje danas u Berlinu.

RUSIJA SPREČILA NAPAD ALBANACA NA KOSOVU I KRVAVI VASKRS: Ruske službe otkrile šta je spremao Ramuš Haradinaj!

U fokusu susreta, za koji su poziv dobili premijeri svih zemalja regiona, ali pre svega predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači – je pitanje Kosova. Na skup su pozvani premijeri Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, predstavnici privremenih vlasti u Prištini, ali i premijeri Hrvatske i Slovenije.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)