VUČIĆ: Bez Rusije neće biti rešenja kosovsko-metohijskog pitanja

Vučić

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno jasno da bez Rusije, i zbog njene snage u Savetu bezbednosti UN, neće biti rešenja kosovsko-metohijskog pitanja i istakao da će se pre postizanja bilo kakvog dogovora posavetovati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Vučić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Putinom, upitan da li se razmatralo posredovanje Rusije u postizanju rešenja za pitanje Kosova i Metohije i u kom formatu.

Srpski predsednik je rekao i da ne može da bude optimističan, da smatra da postizanje rešenja nije blizu i da nije realno da ga bude u nekom skorijem roku.

Istakao je i da će se pre postizanja bilo kog rešenja posavetovati sa Putinom

PUTIN JE ZAGRLIO SAMO JEDNOG SRPSKOG MINISTRA ISPRED PALATE! Da li je ovako ŠEF KREMLJA pokazao ko je njegov čovek? (FOTO)

– Mi sve vreme pričamo o rešenju, svi vole da pričaju o rešenju i vole dobre vesti, ali ja sam realističan čovek i ne mogu da budem optimističan i govorim o rešenju. U ovom trenutku ga ne vidim. Nadamo se, ali ne mislim da je blizu i da je realno da bude u nekom skorijem roku – istakao je Vučić.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija danas.com)