Vučić: Ako parlament ne smeni Gašića, ja neću biti premijer (INFO)

PREMIJER

Foto: rs.n1info.com

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije odlučio na koji način će biti okončan mandat ministra odbrane, niti ko će ga zameniti, ali da neće ostati u vladi

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije odlučio na koji način će biti okončan mandat ministra odbrane, niti ko će ga zameniti, ali je istakao da Bratislav Gašić, na ovaj ili onaj način, neće ostati u vladi.

Vučić je novinarima u Domu vojske rekao da još nije odlučio da li će razrešiti Gašića, ali da je najbliži tom rešenju.

Povodom navoda da parlament neće izglasati smenu Gašića, Vučić je rekao da bi to značilo da više nema podršku skupštine i da u tom slučaju on ne bi mogao da bude premijer.

“Ili će parlament prihvatiti predlog, ili ja neću biti premijer”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mu treba vremena da odluči ko će zameniti Gašića, budući da je događaj zbog kojeg je doneo tu odluku bio iznenađenje za njega.

[adsenseyu5]

“Još nisam našao rešenje, nisam mogao da ga nađem za 35 sati”, rekao je Gašić novinarima.

Prema zakonu o vladi, odlazak ministra sa funkcije moguć je ili njegovim razrešenjem ili ostavkom.

Premijer Srbije najavio je danas brojne projekte u oblasti infrastrukture, i dodao da će Srbija krajem 2016, a najkasnije početkom 2017. godine imati više kilometara autoputa od susedne Hrvatske.

“U martu 2017. trebalo bi da Srbija prvi put po broju kilometara autoputa pretekne Hrvatsku, koja je velesila po pitanju broja autoputeva. To nije mala stvar za našu zemlju”, istakao je Vučić na predstavljanju Knjige infrastrukturnih projekata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

On je ponovio da će Koridori 10 i 11 biti završeni u 2017. godini i istakao da se pored toga radi i na modernizaciji pruge.

Premijer je rekao da je 2015. godina bila teška i spoljnopolitički i ekonomski, ali da je Srbija završava sa daleko nižim deficitom nego što je planirano, sa smanjenom stopom nezaposlenosti.

Kako je Vučić napomenuo Vlada Srbije je blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća.

Ta cena je veća nego ona koja je nuđena 2011, ali je i dalje niža od očekivane.

On je najavio razgovore o tome za sutra i to samo sa jednim kako je rekao, ozbiljnim ponuđačem.

“Odluka koju ćemo doneti biće u najboljem interesu građana Srbije”, rekao je Vučić.

[adsenseyu1]

(Tanjug)