VRUĆINE I PLJUSKOVI: Očekuje nas PAKLENI avgust, a septembar..

kiša

Foto: Telegraf

Iako je već kraj jula, pravo leto ove godine nismo ni osetili. Zato nam stiže pakleni avgust, koji će nas fino podsetiti kako to izgleda pržiti se na 30 i kusur stepeni.

Kako najavljuju meteorolozi u avgustu ćemo imati od osam do 15 tropskih dana, kada će živa u termometru premašiti 30 podeok.

SASTANAK NIJE BIO NAJAVLJEN: Predstavnici Srpske liste ‘iznenada’ došli kod Vučića, 4 sata razgovarali iza zatvorenih vrata! (INFO)

Tokom predstojećeg meseca u nižim predelima moguće su i “tropske noći”, s minimalnom temperaturom vazduha od 20 stepeni i više, a u Beogradu će biti čak šest takvih noći.

Printskrin: accuweather.com

Ipak, neće sve vreme avgusta sijati sunce. Očekuje se da će količina padavina u većem delu Srbije biti iznad prosečnih vrednosti: u nižim predelima 50 do 90 milimetara kiše, a na planinama od 80 do 100 milimetara. Očekuje se da će nam čak dve nedelje avgusta padati kiša.

PLATIO PARKING, ALI KAD SE VRATIO UGLEDAO JE ZAKAČENU KAZNU! Saša se zaprepastio kada su mu u Parking servisu dali objašnjenje (INFO)

Nakon avgusta stiže nam sunčani septembar. U nižim predelima, u septembru se očekuju do tri “tropska dana” i od 11 do 15 “letnjih dana”, s maksimalnom temperaturom vazduha od 25 stepeni i više.

Za septembar se očekuje svega osam kišnih dana i to najviše u brdsko-planinskim predelima.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)