VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: RHMZ izdao 3 važna upozorenja!

zima

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Počeo je decembar, a prema meteorološkom kalendaru, danas je počelo i najhladnije godišnje doba – zima. U skladu sa tim a i njenim karakteristikama, čini se da će ona početi žestoko, sobzirom na najave meteorologa za predstojeći vikend. 

RHMZ izdao je tri upozorenja – jedno se odnosi na veliku količinu kiše drugo na stvaranje snežnog pokrivača, a treće na porast nivoa vodostaja na pojedinim rekama.

[adsenseyu5]

Maksimalna temperatura neće prelaziti 3. podeok.

Foto: printscreen/RHMZ

Upozorenja koja se odnose na kišu i sneg važe do utorka, 5. decembra dok je porast vodostaja moguć do sutra.

ZAPITAJTE SE ZBOG ČEGA JE TAKO: Danima pričamo o samoubistvu Praljka, a niko ni reč nije rekao o Draganu, radniku Goše koji se ubio!

RHMZ naime, upozorava da se na jugoistoku i istoku Srbije do krаjа dаnа očekuje još 20 do 40mm kiše, a da se u noći između subote i nedelje očekuje stvaranje snežnog pokrivača u nižim predelima do 10 a na planinama i do 15 centimetara.

[adsenseyu1]

– U toku noći od subote kа nedelji, u nedelju ujutro i pre podne u većem delu Srbije očekuje se stvаrаnje snežnog pokrivаčа visine od 5 do 10 centimetara, lokаlno i više, а u plаninskim predelimа i preko 15 cm – navodi se u upozorenju RHMZ i kojem se navodi da se sneg visine od 5 do 10 centimetara očekuje i u Beogradu.

Foto: Printscreen/RHMZ

Zbog najavljenog snega u nedelju će veći deo Srbije biti pod narandžastim meteoalarmom, što znači da vreme može biti opasno.

NADA MACURA UKAZALA NA KOBNU GREŠKU HAŠKOG SUDA: Praljku je moglo da se pomogne!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]