VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR 2017: Evo kada će biti kiše i snega, a koliko sunčanih dana (GRAFIKON)

zima

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Vreme do kraja 2017. godine – krajem druge i sredinom treće dekade meseca decembra, kao i poslednja dva dana u ovoj godini – meteorolozi predviđaju susnežicu ili sneg.

Za početak poslednjeg meseca, 1. decembra padaće kiša, koja će u drugoj polovini dana preći u susnežicu, a zatim i sneg, uz formiranje snežnog pokrivača.

Tokom 3. i 4. decembra povremeno će padati sneg, dok se za 7, 8. i 9. dana poslednjeg meseca prognoziraju kiša, susnežica ili sneg.

[adsenseyu5]

U periodu od 11. do 26. decembra uspostaviće se malo toplije vreme sa češćom pojavom padavina. Srednja dnevna temperatura vazduha biće iznad ili u granicama višegodišnjeg proseka (od 0ºS do 7ºS).

Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -3ºS do 4ºS, a najviša dnevna od 2ºS do 7ºS; početkom i sredinom druge dekade decembra i do 10ºS. Tokom većeg dela perioda  prognozira se pojava kiše, dok se krajem druge i sredinom treće dekade decembra predviđa kiša, sunežica ili sneg.

IZNENADIO SVOJOM ODLUKOM: Branislav Lečić spreman da se zamonaši!

Do kraja decembra ima izgleda da će se uspostaviti prosečno hladno vreme sa češćom pojavom padavina, kao i sa srednjom dnevnom temperaturom vazduha u granicama višegodišnjeg proseka (od -2ºS do 3ºS). Jutarnja temperatura vazduha imaće vrednosti u intervalu od -4ºS do 1ºS, a najviša dnevna od 0ºS do 8ºS.

Oko 27. decembra padaće sneg, uz kratkotrajno formiranje snežnog pokrivača; oko 29. decembra kiša, koja bi  poslednja dva dana decembra trebala biti praćena susnežicom ili snegom.

[adsenseyu1]

Prognozirana količina padavina u Srbiji biće iznad višegodišnjeg proseka za posmatrani period sa vrednostima u intervalu od 65 mm na severu do 80 mm na jugozapadu Vojvodine, od 70 mm do 95 mm u ostalim krajevima Srbije, a na planinama oko 110 mm.

Foto: RHMZ

NOVI USLOVI: Od 1. januara žene će u penziju ići po ovim pravilima (INFO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:astrosajt.blogspot.rs)

[adsenseyu2]