VREMENSKA PROGNOZA: Temperatura pada drastično, preti kiša, očekuje se i sneg (RHMZ)

vreme

Foto: printskrin /sciencemediacentre.co.nz

Suvo sa sunčanim intervalima će biti još u ponedeljak, 28. oktobra

Za dane vikenda zadržaće se sunčano i natprosečno toplo sa najvišom temperaturom od 22 do 27 stepeni.

U toku jutra po pojedinim kotlinama, u Sremu, Banatu, Šumadiji, kao i na periferiji Beograda očekuje se smanjena vidljivost zbog magle, lokalno i na manje od 200 metara, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Suvo sa sunčanim intervalima će biti i u ponedeljak, 28. oktobra, ali uz malo nižu maksimalnu temperaturu, naročito na severu i zapadu, gde će posle podne i uveče doći do povećanja oblačnosti.

Ako imate 0 krvnu grupu, evo čega morate da se pazite: SAČUVAĆE VAM ŽIVOT! (INFO)

Pogoršanje stiže iz Vojvodine

Početak padavina, koje će biti slabijeg intenziteta, očekuje se u utorak pre podne i sredinom dana, najpre u Vojvodini, a potom će se ova oblačnost u toku dana sporo premeštati ka centralnim i zapadnim krajevima Srbije uz dalji postepeni pad temperature.

Najhladnije će biti u drugom delu naredne sedmice, između 31. oktobra i 3. novembra, kada se u nižim predelima očekuje maksimalna temperatura od 7 do 12 stepeni uz povremenu kišu, dok će na planinama početi da pada sneg.

Postoje ozbiljni nagoveštaji da će krajem meseca doći do osetnog pada temperature, tako da bi tokom poslednja dva, tri dana oktobra i u prvim danima novembra temperature mogle biti čak i ispod prosečnih vrednosti, piše portal Vojvodina meteo.

grafikon

Printskrin: vojvodinameteo.rs

Uz građenje anticiklona negde na području Velike Britanije, po njegovoj istočnoj periferiji ka nama bi se sa severoistoka Evrope pokrenula značajna količina osetno hladnijeg vazduha.

Ansambli američkog GFS modela ukazuju na velika razilaženja u jačini zahlađenja koje se očekuje krajem oktobra i početkom novembra, ali postoji usaglašenost da će temperature biti znatno primerenije dobu godine, navodi Vojvodina meteo.

     

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)