VREMENSKA PROGNOZA: Srbiju već za sedam dana očekuje novi TEMPERATURNI ŠOK. Evo kada će pasti SNEG

vreme

Foto: DNEVNE.RS

Srbiju već za sedam dana očekuje novi temperaturni šok, upozoravaju meteorolozi, a prema njihovim tvrdnjama temperatura će se u toku ove nedelje kretati od 6 do 12 stepeni, a već u nedelju dostići će čak i 15. podeljak

Srbiju već za sedam dana očekuje novi temperaturni šok, upozoravaju meteorolozi, a prema njihovim tvrdnjama temperatura će se u toku ove nedelje kretati od 6 do 12 stepeni, a već u nedelju dostići će čak i 15. podeljak! Prvi sneg se prema najavama može očekivati tek pred kraj decembra.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže za Informer da nas u toku ove sedmice očekuje temperatura malo iznad proseka, koja će dostići vrhunac za vikend.

– Jutra će biti svežija, ali preko celog dana će se smenjivati sunčani intervali. Tokom ove nedelje očekuje nas suvo i sunčano vreme, koje će se u našoj zemlji zdržati sve do vikenda, kada nam stiže novi temperaturni šok. Već u subotu očekuje se da živa u termometru dostigne čak 15. podeljak, što će biti znatno iznad proseka za ovo doba godine – kaže on.

Sa ovim se složila i meterorolog RHMZ Nevena Živanović koja dodaje da nam predstoji serija dana bez padavina.

[adsenseyu1]                         [adsenseyu1]

(Informer)