VREMENSKA PROGNOZA: Pogledajte kako POLARNA HLADNOĆA hrli ka središtu Evrope! (FOTO)

TEMP

Mapa, Foto: Printscreen/Twitter/@severeweath

Meteorološki servis “Sever Veder” EU objavio je da će temperature uskoro biti znatno ispod proseka za ovo doba godine jer stiže veoma hladan arktički talas

Značajno zahlađenje verovatno će doneti i dosta snežnih padavina u Alpima i uzrokovati oluje na Mediteranu.

Polarna hladnoća već je zahvatila Baltik i nastavila je da se kreće prema središnjoj Evropi.

Očekuje se da ovo zahlađenje sa Arktika na Balkan stigne krajem nedelje i donese temperature za oko 10 stepeni niže od proseka za ovo doba godine.U Mađarskoj i Rumuniji doći će do velikog temperaturnog pada pa bi u samo 24 sata temperature mogle pasti za 20°C i tako se približiti nuli.

Prema najavama servisa u četvrtak i petak, velika količina kiše, i do 150 mililitara lokalno, pašće u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

RHMZ je najavio da će u Srbiji u sredu biti pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 26 do 30 C. Međutim, uveče i tokom noći u severnim i zapadnim predelima naoblačenje s kišom, lokalnim pljuskovima, grmljavinom i osetnim padom temperature, koje će se u četvrtak ujutru i pre podne proširiti i na ostale predele Srbije.U četvrtak će duvati umeren i jak severozapadni vetar, a uveče se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti sa severozapada uz slabljenje vetra.

Zatim, malo do umereno oblačno, hladno i uglavnom suvo, samo još u petak ujutru na jugu i istoku zemlje oblačno sa kišom.

   

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs/ /Express/ M. I.)