VREMENSKA PROGNOZA: Otkrivamo KAKVO VREME da očekujete za Svetog Nikolu i Novu godinu (GRAFIKON)

prognoza

Foto: DNEVNE.RS

Vremenske prilike u decembru, i više su nego pogodne za sve nas. Uglavnom suvo vreme, temperature iznad nule i osećaj proleća usred jeseni, faktori su koji čine da se osećamo dobro i da nam raspoloženje bude na zavidnom nivou, što je valjda i najvažnije.

Sunce, koje se probija kroz oblake, i suvo vreme nisu uobičajeni za ovo doba godine. Iako je većina presrećna što ne mora da gazi po snegu i bljuzgavicama, ima i onih koji ne mogu da dočekaju škripanje snežnog pokrivača i pravljenje Sneška Belića u obližnjem parku.

Ono što vernike i one koji slave Nikoljdan najviše zanima jeste da li će se uoči ove slave, 19. decembra, Srbija zabeleti.

– Svake godine za našu slavu bude veoma hladno. Nekako, uvek nedelju dana pre već napada sneg, ali nam to ne smeta. Gosti su navikli da dolaze i kada je temepratura u minusu, a i postala je tradicija da nam pahulje obeleže Svetog Nikolu – kaže Jovana R. (49), profesorka iz Beograda.

[adsenseyu1]

Ovog puta ćemo morati da je razočaramo jer se će se visoke temperature za ovo doba godine sigurno zadržati do tada. Naime, Nikoljdan će, oni koji slave, provesti u veoma neobičajenim uslovima – najviša dnevna temperatura tog dana iznosiće 10 stepeni, uz malu količinu padavina.

Takođe, oni koji se raduju 31. decembru i proslavljanju Nove godine, neće je dočekati uz temeprature u minusu i belinu. Nasuprot tome, očekuje ih ”velikih” 11 stepeni, što je, u odnosu na prošlogodišnji mraz i minus, pravo proleće, zar ne?

Bilo kako bilo, očekuje nas fino vreme. Iskoristite ga jer, ipak će nam nedostajati kad nas budu sačekale mokre i kizave ulice, uporni i dosadni sneg na kolima, i bljuzge, koje nikako nećemo moći da zaobiđemo.

[adsenseyu1]

(M. Đ. /dnevno.rs)