VREMENSKA PROGNOZA: Evo šta nas čeka narednih 7 dana (GRAFIKON)

prognoza

pixabay /dnevne.rs

Posle letnjih vrućina tokom vikenda, predstoji postepeno osveženje. Najsvežiji dani naredne sedmice četvrtak i petak

Sunčano vreme i letnje temperature obeležiće petak i predstojeći vikend. Međutim, meteorolozi već od ponedeljka do kraja naredne sedmice najavljuju povratak nestabilnog vremena i smenjivanje sunčanih perioda, oblaka i lokalnih pljuskova.

Najviše dnevne temperature danas će se kretati od 25. do 29. podeoka Celzijusove skale. U subotu i nedelju, prema rečima meteorologa, sledi gotovo letnja vrućina. Prvog dana vikenda, najviša dnevna temperatura biće 31, a u nedelju čak 32 stepena. Rashlađenje, ipak, stiže u nedelju, i krajem dana mogući su lokalni pljuskovi.

– Ponedeljak će biti sunčan, s najvišom dnevnom temperaturom i do 31 stepen, ali će biti i uslova za povremene pljuskove – kažu u “Meteosu”.

[adsenseyu1]

 

– Nestabilno vreme potrajaće sve do naredne subote, uz sunčane periode i kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove. Temperatura vazduha će postepeno opadati, pa predstoji svežije i prijatnije vreme. Već u utorak biće za tri stepena hladnije.

Najsvežiji dani naredne sedmice, po prognozama meteorologa, biće četvrtak i petak, kada će najviše temperature biti 24, odnosno 22 stepena Celzijusova.

– Lepo vreme vratiće nam se tokom prvog vikenda u junu – najavljuju iz “Meteosa”. – Očekuje se postepen porast temperature s manje uslova za kišu i više sunčanih sati.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: J. M. Novosti)